Det yrer av liv i Blåbyhallen. Fire fotballkamper går samtidig, og det er ingenting å si på innsats og engasjement verken på banen eller på sidelinja.

På innbytterbenken til Team Aktiv fra Harstad er stemninga upåklagelig. De går mot sin tredje seier for dagen, denne gangen mot MIL Old Boys.

– Dette er så gøy! Vi har vært her de fire siste årene, så dette har blitt et fast innslag. Opplegget er veldig bra, og vi koser oss. For første gang skal vi også være med på banketten i kveld, sier Jøran Larsen til VOL.

Rekord

Lørdag var det duket for det som har blitt et årlig høydepunkt for avdanka fotballstjerner og ivrige bedriftslag. Da arrangerte nemlig Sortland IL bedrifts- og venneturneringen El-Team Cup for femte gang i Blåbyhallen.

Hele 27 lag var påmeldt lørdagens turnering, noe som er rekord.

– Turneringa begynner å spre seg. Det har gått fra å være et rent sortlandsarrangement, til at det nå kommer lag fra hele Vesterålen, Harstad, Bodø og Evenskjær. Dessverre er det bare påmeldt fire damelag. Vi ønsker oss helt klart flere damelag, sier Håvard Hamansen Wallstad i Sortland IL.

Arrangører: Håvard Hamansen Wallstad og Stein Magne Pedersen.

– Hva har gjort at turneringa har blitt så populær?

– Tanken er at dette skal være en turnering for voksne som ikke spiller aktivt i dag. Det har blitt et sted hvor man kan treffe kjente fra tida man selv spilte, og et sted gamle sirkushester får kjenne litt på adrenalinet igjen. Det er mye fliring og gamle historier, sier Hamansen Wallstad.

Melbo til topps

Også er det blodig alvor for noen.

– For noen ligger det mye prestisje i å vinne, sier Hamansen Wallstad som lørdag formiddag holdt en knapp på fjorårets vinnere Vesteraalens Fotbollers.

Men Vesteraalens klarte ikke henge med til slutten. Det var Kleiva FC og MIL Old Boys som sto igjen da det var duket for finale for herrene lørdag ettermiddag. Sistnevnte vant til slutt på straffer.

I damefinalen vant Goal-Diggers mot Godt og blanda.

Resultatene fra lørdagens El-Team Cup funner du her.