– Jeg fikk et tips om hvor den sto, og dro selv og hentet den, sier Mats Andreassen til VOL.

– Vi hadde egentlig bestilt ny og slått fra oss noen gang å se scooteren igjen. Men så fikk jeg tips om hvor den sto. Politiet fikk også tips, men de gjorde ikke noe med det. Derfor bestemte jeg meg for å dra dit selv og sjekke. Den sto der som tipser sa. Så jeg tok den med meg og dro hjem, sier Andreassen.

For ordens skyld: Om eiendommen scooteren sto på har noe med tyveriet å gjøre, vites ikke.

– De får vel et klapp på skuldra

Andreassen tror ikke det blir noe etterspill.

– Politiet har fått beskjed hvem det er og hva som er skjedd. Jeg tviler på at det skjer noe. Det blir vel som vanlig at de får en klapp på skuldra og beskjed om å aldri gjøre det igjen, sier Andreassen syrlig.

Stemninga i hjemmet ble derimot gledelig da han kom hjem med scooteren.

– Det ble jubel, selvsagt. Junior ble veldig glad for at den var kommet hjem igjen.

Søndag ble scooteren prøvd for første gang etter returen, og alt så ut til å fungere som det skulle.

– Den var kjørt tom for drivstoff, men ellers fungerte den helt fint.

Beklager

Geir Bendiksen i politiet i Vesterålen beklager det inntrykket Andreassen sitter igjen med etter episoden.

– Jeg må bare beklage at Mats opplevde situasjonen slik. Jeg har vært i kontakt med han selv og fått satt meg inn i saken. Jeg sjekker nå internt med hvordan dette ble behandlet hos oss, sier Bendiksen.

Da scooteren ble meldt stjålet, endte det med en henleggelse. Dette fordi det rett og slett ikke var noen spor å følge opp. Slike saker blir ofte henlagt, så fremt ikke nye opplysninger kommer opp.

– I dette tilfellet har det kommet opp nye opplysninger. De må vi nå sjekke opp. Og om de stemmer, vil vi åpne saken igjen. Det som er positivt her er at scooteren er tilbake hos eieren og at den virker å være i grei stand.

Trenger bevis

Bendiksen er klar på at om det er lovmessig grunnlag for det, så vil saken følges opp.

– Det som er viktig å huske på er jo at selv om for eksempel en stjålet gjenstand står i tilknytning til en eiendom, så er det ikke dermed bevist at huseieren er den som har stjålet den. Gjenstanden kan ha blitt droppet der. Det er slike ting vi i politiet må tenke på og bevise, sier han og avslutter:

– Men denne saken og alle saker tar vi på største alvor og om det kommer opplysninger her som gjør at saken kan tas opp igjen, så kommer vi til å gjøre det.