Da Reidulf Halvorsen la ut melding i sosiale medier om at det var onkelen og broren som hadde mistet livet i flyulykken ved Svolvær, rant det inn med sympatierklæringer. Mange i Sortland kjente de to, og det er tydelig at de har satt spor etter seg. En av dem som la igjen kondolasjonsmeldinger, er Sortland-ordfører Tove Mette Bjørkmo.

– Tankene går til de nærmeste. Det er de som har det verst nå. Jeg sender varme tanker til dem, og syns synd på dem i en sånn tøff tid, sier hun.

I slekt

Bjørkmo er selv i slekt med dem, men ikke i nær familie.

– Leif har vært nær venn av min familie, han er søskenbarnet til min far. Han har jeg kjent godt, også barna hans. Einar kjente jeg ikke så godt, han er min tremenning, og har ikke bodd her på mange år, sier Bjørkmo.

Hun fikk vite at de to var omkommet da politiet friga navnene.

Mange i Sortland visste godt hvem de to var, ifølge ordføreren.

– Verden er ikke så stor. Leif Jarle har holdt kontakten til Vesterålen hele tida, og har store deler av familien sin her fremdeles.

– Alle i firmaet har et forhold til Einar

I Tromsø er det også mange som er preget. Flyklubben har møttes for å hedre og minnes de to flere ganger siden ulykken skjedde.

På Prostneset i Tromsø, der Einar Halvorsen jobba som prosjektleder for den nye havneterminalen, er sorgen også stor. Selv forsto han at det kunne være Halvorsen som omkom søndag, etter å ha sammenstilt info fra mediene med Halvorsens Facebook-status om at de var klare for avgang. Det var likevel et sjokk å få bekreftelsen.

– Det var en veldig spesiell dag på jobb på mandag. Den ene etter den andre kom inn, og var satt ut, sier Åge Alexandersen, regiondirektør for WSP i Nord-Norge.

Flyttet til Tromsø i 2015

Halvorsen har jobbet i selskapet siden 2006, og i 2015 kom han til Tromsø for å jobbe som prosjektleder for den nye havneterminalen i Tromsø.

– Han var vår beste mann til å gjøre det prosjektet. Han var utrolig dedikert, og en stor kapasitet. Det gjenspeiler også prosjektene han ble satt på, som det å være prosjektleder for havneterminalen i Tromsø, sier Alexandersen.

– Han har mange kolleger, og veldig mange, om ikke alle, i firmaet har et forhold til han Einar. Han var en som bemerka seg, både profesjonelt og sosialt. Der Einar var, der skjedde det ting. Han hadde alltid en god historie, sier Alexandersen, som også syns at Halvorsen var en god representant for landsdelen.

– Menneskelige kvaliteter

Alexandersen har kun positive ting å si om Einar Halvorsen, både profesjonelt og sosialt.

– Jeg vil trekke fram de menneskelige kvalitetene til Einar, hans evne til å både opprette kontakt med folk, og å holde den. Hans empatiske evner. Han fikk rett og slett folk til å åpne seg. Einar hadde en fantastisk balanse. Han kunne stille med kaker til kontraktspartnere eter tøffe møter og forhandlinger. Det kan ofte bli en klisjé, å si at folk var flotte etter at de har gått bort, men i dette tilfellet, er det bare sånn.

Alexandersen oppsummerer Einar Halvorsen slik:

– Han er kjernekar og hel ved. Det var aldri tvil om hvor han sto, eller hva han mente.