VOL har nylig skrevet om forsinkede brev både i Andøy og på Sortland. Denne gangen ble brevet poststemplet ved Stokmarknes sykehus 17. januar. 14. februar kom brevet fram til Karlsen Holand på Sortland.

– Det står rett navn og rett adresse på brevet. Jeg har bodd her i mange år. Brevet inneholdt svar på prøver fra sykehuset og jeg har bekymret meg for svaret. Det var heldigvis ingen grunn til bekymring, men det er uheldig at slike brev skal ta så lang tid, sier Karlsen Holand.

Hun sier at foreldrene som bor i Bø også har opplevd forsinket post.

Samme dag

VOL har snakket med den som håndterer post ved Stokmarknes sykehus.

POSTPROBLEMER Hos Stokmarknes sykehuse får opplyset om flere problemer med postgangen og at pasienter mottar innkalling til time for sent.

Der får VOL opplyst at brev går ut samme dag som de er poststempelet. Brevene går rett fra frankeringsmaskinen og ned i kassen som leveres til Posten.

Forsinkede innkallinger

VOL får også opplyst at sykehuset opplever en rekke problemer med postgangen og at pasienter opplever at postsendt innkalling til time ikke kommer fram til pasienten før etter at konsultasjonen skulle ha skjedd.

– Skylder på andre

Karlsen Holand sier at hun snakket med Postens kundeservice om sitt brev.

Hennes opplevelse av den samtalen var at Posten forsøkte å bortforklare forsinkelsen.

– Ingen god forklaring

Pressesjef John Eckhoff i Posten Norge sier at Postens mål er å få frem brev og pakker så raskt som mulig.

BEKLAGER Pressesjef John Eckhoff beklager at enkeltsendinger blir forsinket, men har ingen god forklaring på hvorfor det skjer. Foto: Håvard Jørstad

– Vi har ingen god forklaring på hvorfor enkeltsendinger blir forsinket. Det har vært innkjøringsproblemer etter endringer i postsorteringen, men vi jobber hele tiden med kvalitetsforbedring, sier Eckhoff.

Han sier at Posten ikke forsøker å skylde på andre for at brevene blir forsinket.

– Vi beklager at brev blir forsinket. Det kan være mange årsaker til det, også årsaker som ligger utenfor Posten, sier Eckhoff.

Han sier at Posten hele tiden måles på kvalitet.

– Brev kan ikke spores, men det er et firma som sender ut brev der mottakerne blir bedt om svare på når de mottok brevet. På den måten blir vi målt, sier Eckhoff.

To dager

Fra 1. januar i år ble det slutt på det som før var A- og B-post. Nå skal Posten klare å sende all frankert post innad i Norge innen to virkedager.