Tina Bergli Oshaug (17) og Julianne Ellingsen Abelsen (15) skal delta i turn, mens Lasse Nyheim (20) skal delta i badminton. For de to førstnevnte er det første tur til Barents Winter Games.

– Jeg vil gjøre mitt beste og prøve å hevde meg. Det hadde vært fint om jeg hadde klart å slå noen, sier Tina.

– Vi drar jo dit for å gjøre vårt beste. Jeg gleder meg. Dette er jo noe helt spesielt å være med på, sier Julianne.

Barents Winter Games holdes annethvert år. Her samles lag fra Norge, Sverige, Finland og Russland til vennskapelige konkurranser både i lagidrett og individuell idrett. Hele 1400 idrettsutøvere fra 15-25 år deltar og kjemper om heder og ære i 15 idretter.

– Viktig å være med

De to turnerne skal delta i apparatturn, som i Barents Winter Games er en lagidrett. De to skal gi alt og håper på gode resultater, men det å delta er også noe som står i fokus.

– Konkurransen pågår jo bare et par timer hver dag. Det er jo litt det å være med på det sosiale og det idrettslige fellesskapet som også er viktig, sier Tina.

De to trener hardt, med turn flere ganger i uka.

– Det blir tre økter turn hver uke, i tillegg da styrketrening og kondisjon.

For Tina blir dette siste del av turnkarrieren, slik hun ser det.

– For min del blir nok dette siste store konkurranse i turn. Jeg er blitt 17 år, så det her er på mange måter siste sjanse. Jeg gleder meg til å gi alt, sier hun.

Lasse Nyheim skal delta i sitt 5. Barents Winter Games. Foto: Espen Mowinckel Pettersson

Vil slå fra seg

Lasse Nyheim (20) deltar i år i sitt femte Barents Winter Games. Han har lang erfaring og har kun tapt én kamp på de fem åra. I år er ambisjonene store.

– Jeg drar dit for å vinne alle mine kamper og hjelpe laget, sier 20-åringen som nylig kapret en 9. plass i NM i badminton.

Flere vesterålinger

Men det er ikke bare i turn og badminton det deltar idrettsutøver fra Vesterålen.

Svømmerne Aurora Stavøy, Ivar Greger Angell, Håvard Heggland og Harald-Georg D. Hansen fra Sortland Svømme og Livredderklubb deltar også.