Etter fredagens styremøte i det kommunale foretaket som driver kulturhus, kino og romutleie var det flere som følte seg som menneskelige spørsmålstegn. Styreleder Solvik, som også sitter som representant for Ap i Hadsels kommunestyre, holdt seg innledningsvis til «ingen kommentar».

– Ingen hemmelige møter

I helgen sendte vi en rekke spørsmål til styrelederen, med ønske om å prate med Solvik på telefon mandag. Mandag formiddag kom svarene. Om enn relativt kortfattede og per e-post.

En rekke av spørsmålene er nå ikke like relevante, ettersom ordfører Siv Dagny Aasvik (Ap) mandag ettermiddag valgte å offentliggjøre protokollen fra møtet.

Men enkelte punkter er ikke omtalt i protokollen. Som eksempelvis påstanden som kom fredag om hemmelighold i styrearbeidet.

– Ronny Gabrielsen snakket om at det har blitt holdt møter utenom styrerommet (hemmelige møter var betegnelsen han brukte). Stemmer det?

– Nei. Ingen hemmelige møter. Styreleder og nestleder har møttes noen ganger, men det er ikke ulovlig, svarte Solvik.

Vi har etter dette svaret fra Solvik bedt Gabrielsen utdype hva han mente.

– Møter med nestleder på kysthotellet, der ikke hele styret var innkalt. Jeg har selv blitt innkalt til et slikt møte. Styreleder inviterte til lunsj.

– Hvordan opplevde du møtet?

– Hun (Solvik, red.anm.) var opptatt av å forsikre seg om at jeg var på linje med henne angående situasjonen på Hurtigrutens hus. Jeg poengterte min bekymring angående situasjonen og styret måtte ta tak i den negative situasjonen, sier Gabrielsen.

– Dette var kun en avtalt oppdatering, er Solviks svar på hva slags møte/treff dette var.

Ordføreren offentliggjorde

Et annet spørsmål til Solvik var hva som skjedde i møtet fredag.

– Ble han bedt om å trekke seg fra styret?

– Nei, svarte Solvik mandag formiddag. Noen timer senere kom meldingen fra ordfører Siv Dagny Aasvik om at protokollen fra den lukkede delen av møtet skulle offentliggjøres.

– Jeg finner at hensynet til offentlig innsyn veier tyngre enn behovet for unntak i dette tilfellet. Spesielt skyldes dette at sakens innhold langt på vei er gjort kjent av den som unntaket er ment å ta hensyn til, skrev ordføreren i en e-post mandag formiddag.

Vedlagt var protokollen som sier:

«Styremedlem Ronny Gabrielsen har uten fullmakt fra styret/eier medvirket i bestilling av arbeid som ikke er forankra i styret eller kommunestyret. Forholdet ble ved en tilfeldighet oppdaget av annen part og ble gjort kjent for styreleder. Arbeidet var da allerede oppstartet.

Enstemmig vedtak:

«Styret har ikke tillit til styremedlem Ronny Gabrielsen. Styrets leder i samråd med eier ivaretar den videre prosess».

Protokollen er undertegnet av Anne Cameron (styremedlem), Ragnhild Renna (styremedlem), Svein-Olav Elvegård (nestleder) og styreleder Solvik.

Til kommunestyret

Det er duket for diskusjon blant eierne av de kommunale foretaket i neste uke.

– Ordfører har bedt rådmannen legge fram saken fra styret til vurdering for kommunestyret som avholdes 1. mars, heter det fra Aasvik.