– Det som er veldig artig i år er at vi har hatt et langt yngre publikum enn tidligere. Fra åpningen har det vært flere unge mennesker som har vært innom og vist interesse for hans kunstverk, sier gallerist ved Galleri Jennestad, Kåre Bjørn Kongsnes.

Han kan også fortelle om en svært ung kjøper av kunsten.

– Vi solgte et av verkene hans til en konfirmant som brukte noe av konfirmasjonspengene sine på en Pushwagner-original.

Hva er årsaken til Pushwagners apell hos et yngre publikum og kjøpergruppe?

– Han er jo i en kunstkategori som heter popart. Den er enkel og effektfull og gjennom fargebruk så skaper den særegenhet. Kunsten passer kanskje bedre på veggen i et ungdommelig hjem enn oss litt eldre som har veggene fulle av tradisjonell kunst fra tidligere, foreslår Kongsnes og legger til.

– Det som er spesielt er jo også at når du har en Pushwagner på veggen så vet du at det er en Pushwagner. Den er særskilt og spennende.

Over 100 solgte

Tirsdag passerte utstillingen 100 solgte verker.

– Det er jo veldig gledelig. Priskategorien går fra alt fra 130 000 ned til 6500 kroner.

Og besøket totalt sett har også vært bra. Like under 2000 mennesker har vært innom siden utstillingen åpnet 25. juli og vil bli hengende til rundt skolestart.

Imponert Pushwagner

Pushwagner var selv tilstede under åpningen og tilbrakte noen dager i Vesterålen.

– Han har gitt tilbakemelding at han syntes de tre dagene han var her var fantastiske. Mottakelsen han fikk og publikumsfremmøtet imponerte han, sier Kongsnes.

Galleri Jennestad fikk også gode skussmål av den verdenskjente norske kunstneren.

– Han skal ha kommet med rosende omtale av galleriet og syntes oppholdet gikk over all forventning.

– Gir inspirasjon

For Kongsnes, som har drevet galleri på Jennestad siden 2003, er engasjementet folk viser for galleriet noe som gir inspirasjon.

– Det er hyggelig at folk gir uttrykk for at de setter pris på det som skjer ved galleriet. Det gir drivkraft fra år til år med oss som driver på med galskapen, sier han og ler.

Men hva er så veien videre?

– I 2017 er huset 100 år. Derfor ser jeg ikke bort fra at vi kan gå tilbake til noe klassisk kunst neste år. Det er ikke sikkert det blir salgsutstilling heller, kanskje en visningsutstilling for å vise frem kunst.

Men hva det er som kommer, vil han ikke røpe.

– Når vi jobber med hva som skal komme, jobber vi langsiktig. Vi jobbet to år med Dronning Sonja og det samme med Pushwagner. Vi jobber nå både med 2017 og 2018. Men hva som kommer får dere vente på å få vite.

Etter planen skulle Ørnulf Opdahl også stille ut i Galleri Jennestad i sommer. Dette er nå gått ut. Årsaken er at gallerist Kongsnes ble akutt syk rundt åpningen av Pushwagner-utstillingen. Han er nå tilbake på jobb, men det ble avgjort at heller Pushwagner-utstillingen skulle utvides enn at Opdahl skulle komme inn i slutten av juli som planlagt.