– Det var artig i fjor og jeg gleder meg, sier Ellingsen.

Fjorårets VIP-mat var en suksess, men som med det meste i livet lærer en mye ved første gjennomkjøring.

– I fjor hadde jeg temaet streetfood og det var mye jobb for å få dette til. Når en skal gjøre noe slikt som det å servere mat til VIP på Fæsterålen så går de største utfordringene på logistikken. Derfor har jeg hatt det i tankene i planleggingen av årets meny, sier Ellingsen.

Menyen

Årets meny er ikke helt spikret enda, men Ellingsen kan røpe noe.

– Som i fjor blir maten servert på ei fjøl med tre retter. En rett er en lakselollipop, bresjert svinenakke til hovedrett og en dessert basert på lokale bær. Noe mer vil jeg ikke røpe, for da kan jeg ikke gjøre noen ”last minute changes”, sier Ellingsen og ler.

Får hjelp

En viktig lærdom i fjor var at det var hektisk, men gøy. Derfor har Ellingsen fått hjelp sørfra.

– Jeg får hjelp av en lærling jeg kjenner på Palace Grill i Oslo. Han ska være med meg på forberedelsene og gjennomføringen.

I tillegg får Ellingsen hjelp fra frivillige på Fæsterålen.

– Dette i sum skal gjøre at dette blir mat servert på en god måte. Jeg tror gjestene kommer til å bli fornøyd, sier Ellingsen.