Therese Korsvik Eliassen skal sørge for festivalartistenes ve og vel: Foto: Gaute Bergsli

Therese Korsvik Eliassen skal sørge for festivalartistenes ve og vel: Foto: Gaute Bergsli

Therese skal ta vare på artistene

Artistene på årets festival får enda større plass å boltre seg på backstage.

Fæsterålen skal leie backstageområdet på Kulturfabrikken, som de også gjorde i fjor. Men i år har artistene enda større plass å boltre seg på, når også Blåboksen skal leies.

– Vi skal pynte og gjøre Blåboksen om til en trivelig plass, for eksempel med stearinlys og flagg i taket. Vi vil ikke at artistene skal komme til et trist, tomt lokale, sier artistansvarlig Therese Korsvik Eliassen.

Skal ha svaret på alt

Hun er ansvarlig for backstage-fasilitetene og artistenes ve og vel. Alkoholen får artistene hentet ut i en betjent bar i backstage-området. Når det gjelder maten, håper Korsvik Eliassen at de fleste får spise på lokale restauranter.

– Jeg jobber med å få til avtaler hos Sortland mat- og vinhus og Ekspedisjonen. Der har jeg personlig hatt mange gode matopplevelser, sier hun.

Korsvik Eliassen er opptatt av at alle artistene skal få et godt inntrykk av Fæsterålen, og at ting går strømlinjeformet.

– Jeg skal være ankeret for artistene og vite hvor alle artistene skal bo og ha et svar klart uansett hva de lurer på. Dukker det ekstra og uforutsette ting opp underveis, har vi i tillegg fire backstage-frivillige som kan hente og ordne ting.

– Rørende i fjor

Og skal vi tro den artistansvarlige, fikk festivalen svært gode tilbakemeldinger fra artistene i fjor.

– Det var nesten litt rørende. Vi jobber ikke bare for en god opplevelse for de besøkende også, men også for artistene og alle som jobber på festivalen. Petter i Katastrofe var helt over seg, ikke bare over et fantastisk publikum, men at det var så trivelig å være i Vesterålen, og at han møtte så mange hjelpsomme mennesker.

Fornøyd var visstnok også Morten «Diesel» Dahl, som spilte med Tindrum i fjor.

– Han er er en mann med steinharde krav om at alt skal være på plass. Etter konserten var han veldig fornøyd og sa at det var utrolig trivelig å være på Fæsterålen. Loveshack synes også det var en flott opplevelse, og at Fæsterålen ble bedre gjennomført enn mange andre festivaler de hadde vært på, sier Korsvik Eliassen.

Snille ridere

Hun bor i Bodø og kommer til Vesterålen på mandag for å gjøre alt klart til artistene ankommer Fæsterålen.

– Vi har ikke tilgang til backstage-området før på fredag, men det er veldig mye som skal handles inn før den tid. Vi har noen utrolig lange handlelister.

Ifølge Korsvik Eliassen er det ikke kravstore ridere, altså lister over hva artistene krever å ha backstage, som er årsak til de lange handlelistene.

– Med 13 artister blir det automatisk mye å handle inn, men alle har veldig snille ridere. Man leser jo skrekkhistorier om milelange ridere, der bandet krever for eksempel spesialvann fra Island, men det er ingen av årets artister som har divanykker. Det er ikke så mye alkohol heller, selv om de fleste selvfølgelig ønsker å ta seg en pils, sier hun.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
SortlandsAvisa

– Jeg følte meg så hjemme og inkludert på Sortland

Popyndlingen Hanne Kolstø hadde sitt livs 17. mai-feiring på Sortland for tre år siden. Nå vender hun tilbake, denne gangen for å holde konsert.

Fredsaktivisten som nekter å pensjonere seg

Jo da, Ingeborg Breines (71) kan finne på å legge seg på sofaen og lese en roman, men ikke så lenge av gangen. Til det er hun for opptatt av å få verden på rett kjøl.

– Blåbyhallen skal bli vårt fort

Ingen klarte å ta med seg tre poeng fra Sortland i fjorårets serie. Når laget møter Skjervøy i sesongens første hjemmekamp, er det med klare ambisjoner om å fortsette der de slapp i fjor.

Handler for mest i Sortland og Øksnes

Kun tolv kommuner i Norge har større omsetning i detaljhandelen per innbygger enn Sortland. I Vesterålen handles det nest mest i Øksnes.

Gir 40.000 kroner i støtte til blåbybok

Administrasjonen ville at formannskapet i Sortland avslo søknad om tilskudd til å lage bok om Blåbyprosjektet og kunstneren Bjørn Elvenes. Ordføreren foreslo imidlertid å gi 40.000 kroner av ordførerkontoen, noe som ble enstemmig vedtatt.