Vegard Larsen, Camilla Norvoll samt Tom og Line Soltvedt har gjort om en lidenskap til fulltidsgeskjeft.

En drøm om boligstyling og interiørbutikk, i tillegg til salg av funkishus, har blitt til virkelighet. Fredag åpnet de Kubehus, en splitter ny butikk i Gårdsalleen på Sortland. Her tilbyr de eksklusive interiørartikler, møbler, hussalg og boligstyling.

– Det som gjør denne butikken unik på Sortland er at den ikke er en del av en kjede. Vi tar inn varer fra enkeltleverandører som ikke er å finne i umiddelbar nærhet av Sortland. Dette er varer som mange kjører til Harstad for å kjøpe eller kjøper på nettbutikker, sier Camilla Norvoll.

Designmøbler

I tillegg til interiørartikler vil de selge danske designmøbler fra House Doctor.

– Vi har ikke så mye plass til utstilling, men vi har rask levering gjennom bestilling fra oss. Dette er eksklusive designmøbler i funkis-stil, sier Vegard Larsen.

Hus

Den tredje delen av konseptet er salg av funkishus. Kvartetten har knyttet seg til leverandøren Urbanhus som er stasjonert i Haugesund. De er med det eneste leverandør i området.

– Funkishus er ikke noe som trenger å være dyrere enn andre Nordlandshus for eksempel. Gjennom leverandøren vår får man et bredt utvalg funkishus som ikke før har vært tilgjengelig gjennom andre leverandører her oppe, sier Tom Soltvedt.

Boligstyling

Siste del av paraplyen som er firmanavnet Kubehus er boligstyling. Dette går blant annet ut på å innrede og style hus i forkant av salg.

– Dette er noe som er vanlig sørpå. At en leier inn firma for å innrede hus før salg, sier Vegard.

Foreløpig har de hatt ett oppdrag med dette.

– Det var et hus som var flyttet ut fra og selgeren ville at vi skulle style det før salg. Vi tror at ved å gjøre dette så får en gode sjanser for å heve prisen ved salg. Bildene ser bedre ut og under visning får potensielle kjøpere se potensialet i boligen, sier Camilla.

Nøkkelferdig

Kubehus er alle disse fire konseptene i ett. Potensialet er å levere et helt nøkkelferdig hus.

– Mange reklamerer med nøkkelferdige hus. Om kunden vil kan vi levere virkelig nøkkelferdige hus som er ferdig malt, stylet og møblert, i samråd med kunden, sier Tom.

Butikken

For kvartetten er butikken i Gårdsallen hjertebarnet som viser visjonen og ideen deres. De siste ukene har de totalrenovert lokalet.

– Vi har tatt vekk seks lag med nytt gulv og kommet ned til originalgulvet. Det har vi pusset og malt. Så har vi totalrenovert resten også med vegger, vinduer og interiør. Slik butikken er nå mener vi viser litt hva konseptet er og det viser også at funkishus kan være varme og personlige, sier Tom.

Og de tror konseptet har livets rett.

– Vi mener dette er noe som det er marked for. Det er noe unik i Vesterålen og vi gleder oss til å komme i gang, sier de.