– Vi prøver å få flere hjemmekamper på Sortland enn vi hadde i fjor. Det var en stor suksess med full hall og det er selvsagt noe vi vil gjenta, sier Tobias Nygård Vibe i Vesterålen Futsal.

Eksakt når det blir klart om Vesterålen futsal får flere hjemmekamper, og når det eventuelt blir, er ikke klart, siden forbundet ikke har offentliggjort terminlisten ennå.

Vesterålen tok bronse i eliteserien Ble beste nordnorske lag i futsalens toppdivisjon. Samme tropp

Når det gjelder selve troppen vil den, med få unntak, være identisk med i fjor.

– Den eneste som gir seg er Simon Laugsand, men ellers beholder vi alle spillerne våre, noe som er viktig for kontinuiteten, I tillegg snuser vi på et par lokale unggutter som er på vei inn for å fylle opp troppen. Adrian Pedersen på Melbu er for eksempel veldig interessant for oss, sier Nygård Vibe.

Nettopp det å ha en fyldig og bred tropp, tror han blir avgjørende for å hevde seg helt i toppen. I fjor var nemlig gjennomgangstemaet ofte at spillere var ute med skade.

– Ved å få en bredere tropp blir vi mindre sårbare når det gjelder skade, sier han.

Vesterålen herjet og sikret plassen Vesterålens futsalhelter vant 10-2 over trondheimslaget. Spredt omkring

En annen utfordring i fjoråret var at spillerne bodde svært spredt, rundt om i Nord-Norge. Det førte blant annet til at det ble vanskelig å samspille laget i treningssituasjon.

– I år blir det også litt annerledes ved at vi skal ha to treningsgrupper, en på Sortland og den andre i Tromsø. Siden mange på laget nettopp bor i Tromsø, blir nok det den største gruppa. Forhåpentligvis får vi kjørt inn laget enda bedre, sier han.

Hva så med ambisjonene? Hvor gode kan Vesterålen futsal bli i år? Kan de oppnå mer enn fjorårets bronsemedalje? Ifølge Nygård Vibe, kan det blir riktig så bra.

– Vi skal bli like bra i fjor, eller bedre. Da presterte vi over all forventning. Vi kan være veldig god på vårt beste, men må bli lite grann jevnere i prestasjonene. Spillestilen vår tilsier mye innlevelse og innsats, og det skal vi fortsette med, utdyper han.

Sandefjord og Grorud

Tøffest motstand i årets serie, tror han Sandefjord og Grorud vil by på.

– Laget har en solid stamme som også trener i lag. Og så har vi Grorud som kan være svingode, eller så faller korthuset sammen. De to lagene er nok de sterkeste, tror han.

Under fjorårssesongen pådro Vesterålen futsal seg mange kort. Det har de ikke planer om å gjøre i år.

– Vi skal bli flinkere til å unngå å lage frispark, samtidig kan vi ikke miste intensiteten heller og la være å gå inn i taklingene. Akkurat det kan være en hårfin balanse. Vi kommer uansett til å gi alt. Det blir en spennende sesong og vi håper at folk i Vesterålen kommer for å se på oss, slår Tobias Nygård Vibe fast.