B.young, Sax&Kam og HårTuppan ruller fredag ut den røde løperen i Kulturfabrikken. På høstens store Fashion Friday skal høsttrendene, vintermoten, populært undertøy og julens festtøy vises frem av lokale modeller.

Medarrangør B.young lover en storstilt jubileumsforestilling. B.young-kjeden fyller nemlig 25 år i år, mens butikken på Sortland fyller 15 år.

– I fyr og flamme

De to ildsjelene bak Fashion Friday er de to daglig lederne Terje Leivseth fra Sax&Kam og Ann Karin Grindhaug fra B. Young.

– Vi er i fyr og flamme. Konseptet med moteshow med gavedryss og goodiebags har tatt helt av i Vesterålen og flere show på rad har vært utsolgt, sier de i en pressemelding.

De ønsker også å feire at Sax&Kam har fått en egen make-up-avdeling, og at crewet bak Fashion Friday er utvidet med frisørene fra Hårtuppan i Hadsel, som Leivseth også driver.

– Nå begynner vi å se konturene av et ekstra fyldig vesterålsk moteshow, og det handler jo om at vi velger å samarbeide om å få til noe stort sammen, sier Grindhaug.

Formfullt er in

Leivseth er også stylist på Schwarzkopf Professionals stylist-team og var med og stylet artister under Melodi Grand Prix. Han mener Vesterålen langtfra ligger bakpå når det gjelder trender eller kreativ frihet.

– En trend som vi ser kommer veldig sterkt nå i hele verden, er formfulle modeller. Derfor har vi veldig lyst på enda flere modeller i størrelsen 40-44, sier Grindhaug.

Som et av bevisene på det nevner han at Top Model Norge i år handler om formfulle modeller i stedet for de mer tradisjonelle, tynne modellene.

De gleder seg start til fredagens to forestillinger i Møysalen.

– Dette er så inspirerende å jobbe med, og i år trør vi til med et enda mer crazy gavedryss for å belønne at folk har tatt så godt i mot konseptet Fashion Friday. Ingen tvil om dette er høstens store venninnehappening, sier Grindhaug.