BLÅBYBOK: Formannskapet ville avslå søknad om støtte til bok om Blåbyprosjektet og Bjørn Elvenes (bildet), men ordfører Tove Mette Bjørkmo (Ap) bladde opp 40.000 kroner. Arkivfoto

BLÅBYBOK: Formannskapet ville avslå søknad om støtte til bok om Blåbyprosjektet og Bjørn Elvenes (bildet), men ordfører Tove Mette Bjørkmo (Ap) bladde opp 40.000 kroner. Arkivfoto

Gir 40.000 kroner i støtte til blåbybok

Administrasjonen ville at formannskapet i Sortland avslo søknad om tilskudd til å lage bok om Blåbyprosjektet og kunstneren Bjørn Elvenes. Ordføreren foreslo imidlertid å gi 40.000 kroner av ordførerkontoen, noe som ble enstemmig vedtatt.

Blåbyen Media Jensen og mag.art. Bjørn Elvenes søker om støtte på 125.000,-, noe som tilsvarer 50 prosent av totalkostnadene for å realisere bokprosjektet.

Denne summen vil dekke forarbeid, klargjøring og trykking av de første 1000 eksemplarene. De opplyser videre at ytterligere opplag vil bli lang billigere, og at de har tro på at boken vil selge mer enn første opplag.

Presenterer historien

Boken skal presentere byen og kommunen, historie, kultur og næringsliv med tekst og mange bilder fra Blåbyen. Boken vil også inneholde en rekke kunstreproduksjoner og en mindre biografisk omtale av kunstneren og Blåbyens far, Bjørn Elvenes.

Intensjonen er at et eventuelt overskudd skal avsettes i et nytt Blåby-fond, styrt av initiativtakerne.

– Viktig å ta vare på varemerket

Administrasjonen ville ikke støtte prosjektet, men ordfører Tove Mette Bjørkmo (Ap) foreslo å bruke av ordførerkontoen.

– Blåbykonseptet er viktig å ivareta fremover. Det er et viktig varemerke for Sortland. Med bakgrunn i det foreslår jeg å bevilge 40.000 kroner av ordførerens disposisjonskonto, sa hun.

Ordførerens forslag ble enstemmig vedtatt.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
SortlandsAvisa

Fredsaktivisten som nekter å pensjonere seg

Jo da, Ingeborg Breines (71) kan finne på å legge seg på sofaen og lese en roman, men ikke så lenge av gangen. Til det er hun for opptatt av å få verden på rett kjøl.

– Blåbyhallen skal bli vårt fort

Ingen klarte å ta med seg tre poeng fra Sortland i fjorårets serie. Når laget møter Skjervøy i sesongens første hjemmekamp, er det med klare ambisjoner om å fortsette der de slapp i fjor.

Handler for mest i Sortland og Øksnes

Kun tolv kommuner i Norge har større omsetning i detaljhandelen per innbygger enn Sortland. I Vesterålen handles det nest mest i Øksnes.

Frydenlund Strand fikk dispensasjon fra byplanen

Formannskapet innvilget torsdag dispensasjon til Frydenlund Strand-utbyggerne.