Første halvår av 2017 er omme, og Berthinussen forteller om en positiv utvikling så langt i år.

– Jevnt over har vi hatt en økning fra i fjor. Første halvår ser veldig bra ut. Vinteren har vært variert med «interessant» vær, men de besøkende har vært fornøyde, sier hun.

Mer mediedekning

Reiselivet i Vesterålen har hittil i år også opplevd en større pågang av journalister, bloggere og andre som har ønsket seg inn i regionen vår.

– Vi har en økning der også fra i fjor. Dette er god, helårs markedsføring. Vi har hatt visningsturer hver måned, som betyr at vi i forskjellige medier får vist frem regionen hele året.

Ser ut til å bli en god sommer

Også sommersesongen ser ut til å bli bedre for reiselivsbedriftene i år kontra i fjor.

– Det er økning. Vi har snakket med flere av våre bedrifter. Sortland Hotell melder om hele 50 døgn mer i juni år sammenliket med i fjor, og de regner med rekordår. Det samme gjelder Sortland Camping og Akvakultur. Akvakultur har hatt en veldig god økning i år sammenliknet med i fjor.

– Hva blir mest «hot» i år?

– Vi fortsetter nok med opplevelsesturismen, safariene, vandring og andre aktiviteter, men vi ser også at rundreise med kulturopplevelse har tatt seg opp.

OPTIMIST: Reiselivssjef Astrid Berthinussen sier flere reiselivsaktører i Sortland går mot et rekordår. Foto: Gaute Bergsli Foto: Gaute Bergsli