Konsernregnskapet viser at Vesterålskraft AS i fjor fikk sitt beste resultatet på fem år.

Resultatet før skatt endte på 27,2 millioner kroner, med inntekter på 217,2 millioner.

– 2016 var et resultatmessig veldig godt år, spesielt for nett-, produksjons- og bredbåndsselskapene, sier administrerende direktør Halvard Pettersen.

– Det nye salgssenteret vårt ble etablert sent i høst og drives godt. Oppstartskostnadene har bidratt til å redusere de positive resultatene noe.

Rekord for strøm og bredbånd

Vesterålskraft Strøm AS hadde i fjor 45,5 millioner kroner i driftsinntekter. Det er det beste noensinne. Likevel endte resultatet før skatt på 1,3 millioner kroner, omtrent halvparten av resultatet i 2015.

Også Vesterålskraft Bredbånd AS endte med rekordinntekter – og rekordresultat – i fjor.

Inntektene var på 44,5 millioner kroner, mens resultatet før skatt endte på 10,3 millioner.

– Vi har helt siden starten hatt en god, operasjonell drift på bredbåndsdelen i Vesterålskraft, der vi har en svært effektiv organisasjon, bygd bredbånd etter samme modell siden starten, og dette med stadig bedre marginer.

Fikk forsikringsoppgjør

Vesterålskraft Produksjon AS hadde i fjor de største driftsinntektene på fem år, med 20,8 millioner kroner. Resultatet før skatt endte på 1,8 millioner kroner.

– Vi har lagt bak oss et år med relativt greit produsert volum på vannkraft, selv om en skade gjorde at en av kraftstasjonene var ute av produksjonen frem til i mai. Skaden skjedde i 2015. Forsikringsoppgjøret fikk vi ikke før i andre halvår i fjor, noe som bidro til økningen av inntektene.

Eiendomsselskapet i minus

Nettselskapet fikk i fjor sine største driftsinntekter siden 2013. De endte på totalt 114,4 millioner kroner, mens resultatet før skatt endte på 14,2 millioner kroner.

– For nettselskapet bestemmer vi ikke inntektene selv. NVE regulere dem. Derfor visste vi ikke den endelige inntektsrammen før i februar i år.

ENESTE SELSKAP I MINUS: En oppussing av administrasjonsbygget, for å gjøre lokalene mer moderne, førte i fjor til at Vesterålskraft Eiendom gikk en halv million kroner i minus. Ellers går selskapene i pluss. Foto: Marius Birkeland

Det eneste selskapet i konsernet som gikk i minus i fjor, var eiendomsselskapet Vesterålskraft Eiendom AS. Resultatet endte på 479.000 kroner i minus.

– Årsaken er at vi har gjort endringer i administrasjonsbygningen innomhus for å heve standarden til mer tidsmessige krav, forklarer Pettersen.