– Fæsterålen blir faktisk en av svært få festivaler vi gjør i år, og to av bandmedlemmene må flys inn fra London, der den siste etappen gjøres i småfly, for å stå på scenen, sier vokalist Åge Sten Nilsen.

Ny start for bandet

Tidligere har bandet gitt ut platen «Shanghaied». Dette er det første og eneste albumet bandet har gitt ut siden de startet i 2013. Med den kommende platen, «Ammunition», blir det noe helt nytt.

– Musikken ligger nok lenger unna Wig Wam enn forrige skive, og mer mot røttene av 70-tallet. Med det er fortsatt knakende bra allsangs-refrenger og gitar, bare med en litt annen dynamikk, sier vokalist Sten Nilsen.

Ifølge han representerer albumet en frisk begynnelse for Ammunition.

– Dette er den første skiva vi gir ut som et fullkomment band. Første-skiva startet som demoer av det som skulle bli den nye Wig Wam-skiva, men så gikk bandet i oppløsning. Da spilte vi inn flere låter, til det som til sammen ble Ammunition sitt første album.

Første smakebit av albumet var singelen «Wrecking Crew» som vant andreplass i Melodi Grand Prix tidligere i vår. I sin MGP-intro på NRK sa Sten Nilsen:

– Den handler om å rive alt det gamle. Det er litt av grunnen til at vi startet Ammunition. Vi bygde rett og slett noe helt nytt.

Lukte litt på blomster

– Da vi fikk tilbud om å spille på Fæsterålen var det iallefall én svenske som ikke hadde sett Nord-Norge. Erik Mårtensson, gitaristen vår, mer eller mindre holdt på å dævve på seg for å komme opp til Nord-Norge for å se landskapet.

Tanken er å bli igjen noen dager etter festivalen.

– Det er mer enn bare å stå på scenen. Vi må oppleve andre ting og. Det er mye å utforske, så vi har noen som skal se hva de får til av opplevelser vi ikke vet om enda. De siste årene har jeg blitt flinkere til å kose meg på tur. Ha tid til å lukte på blomstene litt. Det er viktig.

Sten Nilsen hilser til Fæsterålingene:

– Vi har hørt at dere er veldig klare for rock & roll der oppe. Vi gleder oss. Hei og hå!

WIG WAM: På festivalen vil det spilles låter fra Åge Sten Nilsens forrige band, Wig wam.
EKSKLUSIVT: Fæsterålingene får en forsmak på den nye plata til Ammunition før den slippes i januar.