De slo søndag morgen Berserk 2-7 i Breivikhallen. Seieren betydde at andrelaget til Vesterålen Futsal vant sin avdeling i 1.divisjon.

Sondre Laugsand var naturlig nok godt fornøyd med seier og seriemesterskap.

- Det er alltid artig å vinne. Dette var en spesiell kamp med litt nerver siden det sto om et seriemesterskap. Men vi var best fra første spark og vant fortjent, sier han.

Les også: Landslagstreneren roser sortlending

- Ekstra motivasjon

Med andre ord, selv om laget ikke kan spille opprykkskamp siden de har lag i eliteserien allerede, betyr et seriemesterskap mye.

- Når en går inn i en kamp så vil en alltid vinne. Når en har sjangs på et mesterskap, en pokal, så gir det litt ekstra motivasjon.

Topp i to divisjoner

Med mesterskapet har Vesterålen Futsal en seriemester i 1.divisjon og et topplag som kjemper om tittelen i eliteserien. Hvordan er det mulig?

- Vi var to lag som slo oss sammen. Det som er i elitserien er det som har spilte lengst, vi i 1. divisjon har spilt minst, men blitt veldig gode futsalspillere i år. Nå er vi best i 1.divisjon, tidligere har vi vært i øvre halvdel. Det at vi nå spiller uten press, har en god stamme med veldig gode spillere og det at vi får ned spillere fra eliteserien i enkeltkamper er noe som er med å heve nivået, sier Laugsand.

Ikke opprykk

Vesterålen Futsal rykker ikke opp, siden klubben allerede har ett lag i Eliteserien. Reglene tilsier at en kun kan ha ett lag i hver divisjon. Isteden er det Hinnøya og Kirkenes som skal i nordnorsk kvalik.

Dette har så langt vært en stor sesong for Vesterålen Futsal. Topp i sin avdeling i 1.divisjon, topplag i eliteserien og ikke minst to landslagsdebutanter.

Sluttabell Futsal avdeling 6 Nord-Norge:

1 Vesterålen 2 16 36

2 Sjarmtrollan 2 16 35

3 Hinnøya 16 30

4 Kirkenes 15 25

5 Tromsø 16 21

6 Berserk 16 20

7 Sjarmtrollan 3 16 19

8 Sølvreven 15 12

9 Tromsøstudentenes 16 10

Vesterålen 2 sitt lag i denne kampen:

1 Brede Gjestvang

2 Stefan Håheim Jensen

3 Ingar Angell Nicolaysen

4 Magnus Rist

5 Mats Aleksander Tunstad

6 Magnus Joki Arild

7 Michael Karlsen

8 Bjørn-Robert Albrektsen

9 Espen Ellingsen

10 Karl Christian Bakkan karlsen 1