Andøyguttens jenter leverte fin innsats under Fair Play Cup i Nordlandiahallen for noen uker siden. Her ser vi Kristine, Aurora, Eirin-Emilie, Ida, Tilje, Katharina og Mina. Foto: Alf Ragnar Olsen

De to er sentrale i klubben som for en håndfull år siden også kunne skilte med seniorlag for herrer i femtedivisjon.

Den nye kunstgressbanen byr på topp forhold for alle fotballinteresserte gutter og jenter bosatt i Sør-Andøy. Likevel opplever klubben en aldri så liten bølgedal i aktivitetsnivået, men ildsjelene i klubben er like fullt optimister. Tone Fredriksen sier det nå bare er ett ungdomslag igjen i Andøygutten.

– Det er 14-årslaget på guttesida som trenes av Tommy Søberg, opplyser hun.

– Er det andre nye lag «på gang», der dere bare trenger noen flere spillere for å ha tilbudet oppe?

– Nei, dessverre. Ikke slik det ser ut her og nå, sier hun.

Kan stille to lag

Tove Mette Gammelmoe har også lang erfaring som trener. Hun skyter inn at det nærmeste man er et nytt lag er på guttelaget i 12-årsklassen.

– Det er jeg som trener denne gjengen. Der er det stor interesse og mange flinke gutter – så mange at vi med noen spillere til kan ha to lag, sier hun.

– Er det noen som leser dette og får lyst til å hive seg med, er det bare å ta kontakt, tilføyer hun.

– Ja, det gjelder alle lagene, sier Tone Fredriksen. Hun opplyser at de også har et guttelag i 9-årsklassen. De trenes av Geir Einar Solvang, forteller hun.

Tone Fredriksen var trener for klubbens lovende J16-lag som nå er lagt ned.

– Det synes jeg var veldig synd. For det var ti jenter som ønsket å satse og trene videre. Det var likevel for få, men det er surt å være så nært opptil den stallen man var avhengig av for å videreføre laget, sier hun.

Andøys yngste fotballtrener

Det at klubben har god ettervekst i bunn, gir imidlertid grunn til optimisme.

Både på spillersida og på trenersida. For Andøygutten har nemlig god rekruttering på trenersida også.

Ada Grav er med sine 14 år klubbens yngste trener. Det er et verv hun stortrives med.

– Ja, jeg trener vårt jentelag i 9-årsklassen, og det er utrolig artig. Jentene er en fin gjeng, som det har vært og er kjempeartig å bli kjent med på og utenfor banen. Flinke er de også – og de roper heia uansett hvor de treffer meg. Så jeg håper de synes jeg gjør en god jobb for dem, smiler Andøys yngste fotballtrener.