Uenigheten mellom Sortland og Barlow har foregått bak lukkede dører. Men det er helt klart at idrettslaget og Barlow har helt forskjellige syn på hva som er fakta i spillerens overgang til Finnsnes foran årets sesong.

Da Arne Olav Berg var ferdig som SIL-trener etter sesongen i fjor, ble Jonathan Barlows kontrakt med SIL som spillende trener også sagt opp.

– Da Arne Olav var ferdig, ville SIL kansellere min kontrakt for å gjøre plass til et nytt trenerteam. På det tidspunktet var planen min å spille for Sortland også kommende sesong, sier Barlow.

Men på nyåret flyttet kjæresten hans til Tromsø og tilbudene fra andre klubber begynte å komme. 1. mars ble han klar for Finnsnes.

– Siden jeg sto uten kontrakt med Sortland IL, kunne jeg flytte opp til kjæresten i Tromsø samt spille for en klubb i 2.-divisjon. Finnsnes ga meg et tilbud som appellerte til meg. Jeg kunne rett og slett ikke takke nei, sier Barlow.

Han har tidligere spilt for naborivalen FK Senja, samt Tromsdalen.

– Hadde spillerkontrakt

Styreleder i Sortland IL, Tommy Dalheim, er ikke enig i Barlows framstilling av saken.

– Vi er ikke enige i innholdet i avtalen og vi er uenige i Barlows påstand om at han ikke hadde kontrakt med oss da han signerte for Finnsnes, sier Dalheim.

Styrelederen påstår at kontrakten Sortland sa opp med Barlow kun gjaldt trener-delen av avtalen.

Ifølge Barlow er dette den eneste kontrakten som han har skrevet under på for Sortland, han hevder dessuten at avtalen ble sagt opp i sin helhet.

Får Kr. 0,-

Partene er altså uenige i hva som faktisk skjedde da kontrakten ble sagt opp tidligere i år.

– Vi er ferdig med saken, men synes ikke noe om måten ting ble gjort på, sier Sortland-leder Dalheim.

Han mener en alltids kan diskutere hva som var en avtale og hva som ikke var det.

– Intensjonen da Barlow kom til Sortland i fjor, var at han skulle være her i to år. Vi la ned mye arbeid for at Jonathan skulle få spille for Sortland. At han velger å dra etter ett år får han ta på sin egen kappe og sin egen samvittighet, sier Dalheim.

– Slag under beltestedet

Styreleder Dalheim ønsker Barlow alt vel, selv om de er uenige i kontraktsspørsmålet.

– Jeg ønsker Jonathan lykke til. Han kom og bidro i ett år. Jeg er overrasket og skuffet over at han dro. Vi la ned mye jobb for å få han spilleberettiget for oss. Det kommer vi ikke til å gjøre flere ganger.

– Betyr det at Jonathan ikke er velkommen i klubben senere?

– Nei, det er ikke det jeg mener. Alle som vil bidra for Sortland IL er velkommen, men jeg liker ikke måten dette ble gjort på. Jeg måtte lese på VOL at han hadde gått til Finnsnes, og det synes jeg er et slag under beltestedet.

Barlow: – Ikke bitter

Dalheim ser nå fremover med tanke på den kommende sesongen.

– Heldigvis har vi fått inn mange gode spillere som kan erstatte Barlow, og nå ser vi fremover, sier han.

Også Jonathan Barlow har andre utsikter framover.

– Jeg er kommet til en god klubb som har tro på meg. Jeg er her i Tromsø med kjæresten og gleder meg til sesongen begynner.

– Har du noen bitre følelser eller noe usagt i forhold til Sortland IL?

– Helt klart ikke. Jeg har mange gode venner og Sortland IL vil alltid være klubben min, sier Barlow.

- Sortland IL krevde 40.000

Ifølge Finnsnes IL kom Sortland IL med et krav på 40.000 kroner for å løse Barlow ut av kontrakten.

– De ville ha tilbake pengene de hadde brukt for å løse han fra kontrakten med FK Senja foran fjorårssesongen. Vi henviste til at Barlow sto registrert hos fotballforbundet som «amatørspiller uten kontrakt». Dette godtok Sortland, og kravet deres frafalt, sier Olav Eriksen som representerer sportslig utvalg i Finnsnes IL Fotball.

Ved spilleroverganger vil ny klubb registrerer overgangen hos Norges fotballforbund. Deretter går en forespørsel ut til klubben spilleren sto i, i dette tilfellet Sortland IL.

– Sortland IL har vært inne i systemet og godkjent Barlows overgang. Jeg har også en e-post fra Sortlands styreleder Tommy Dalheim som 18. mars bekreftet at overgangen godkjennes, sier Eriksen, og legger til:

– Dersom Sortland hadde hatt en bindende spillerkontrakt, er det rart at de ikke har presentert denne kontrakten for oss.