Det er arrangørene av seks helt ulike løp i regionen som i løpet av vinteren har funnet ut at de skal hjelpe hverandre til å bli bedre, og til å få enda flere deltakere. Tommy Nordeng fra Alsvåg IL forklarer:

- De aller fleste kjenner til det tradisjonsrike, lokale løpet Hadsel maraton. De siste årene er det også kommet nye løp, i tillegg til at det er oppstått en trend med motbakkeløp. Jeg har tatt initiativ til å få til to atskilte, ulike løpscuper i Vesterålen i sommer. Det ene er en gateløpcup. Det andre er en motbakkecup, sier Nordeng.

Om gateløpcupen:- Dersom du deltar på to av de tre løpene på Myre (2,2 km), Melbu (5 km) og 10 km under Hadsel maraton, så er du med i konkurranse om å vinne totalseier. Det kommer til å bli regnet poeng - ikke tider. Er du blant de tretti beste får du poeng. Vi deler i herre- og dameklasse, men ikke aldersklasser.

Om motbakkecupen gjelder akkurat de samme regler. Løpene foregår opp til Nonskollen i Øksnes, Vetten i Bø og Hallartinden i Hadsel. Alle som har prøvd, vet at det er en temmelig forskjellig opplevelse å løpe opp fjell enn det er å løpe rett frem.

- Vi oppfordrer ikke folk til å være med på alt dette, men ønsker å få flere i aktivitet. Målet er først og fremst bedre folkehelse. Det er en ypperlig utfordring for de aller fleste å først løpe to kilometer, så fem og til slutt ti kilometer i gateløpcupen, sier Tommy Nordeng. Løpene foregår i henholdsvis juni, juli og august.

- For oss som relativt ferske arrangører er det veldig interessant å se hvordan andre gjør dette. Viktigst er det at vi samlet kan få mye mer oppmerksomhet. Dette skjer i Vesterålen, og det vil vekke oppmerksomhet, tror Even Hanssen i Hallartinden Max.

- Alle de seks arrangementene står trygt på egne bein, men med en liten ekstra innsats fra oss som står bak gateløpcupen og motbakkecupen, så blir de samlet sett enda sterkere, tror løpsgjengen.