Bruttotroppen til Norge på trening i Tønsberg påsken 2016. Foto: Tomm Hansen

I landslagstroppen som skal møte Litauen, Montenegro og Bosnia i helgas EM-kvalikkamper er det tre vesterålsjenter. Øksil-spiller Ragni Steen Knudsen fra Myre og sortlendingene Lisa Løftingsmo Walle og Susann Jægtnes Bech - som spiller for henholdsvis Nyborg VBK og Oslo Volley.

Landslaget har vært samlet de siste ukene, og forberedt seg til det som er den første av tre runder i EM-kvalifiseringen. Onsdag ankom de Litauen, hvor de i løpet av de neste dagene skal spille tre kamper. Første kamp ut er mot Bosnia & Hercegovina fredag klokken 14.30. Lørdag møter det norske landslaget vertsnasjonen og søndag Montenegro.

Alle kampene sendes live på nett på laola1.tv, så om du vil se vesterålsjentene i aksjon kan du det.

Fredagens kamp mot Bosnia kan du se her.

- Felles for jentene er at de er unge, flinke og ambisiøse. De er veldig motiverte, passe spente, og har trent veldig bra frem til nå. Jeg tror at vi skal kunne kjempe med Bosnia om seier i kampen, sier landslagstrener Odd Ekerhovd på lagets Facebook-side.

Ekerhovd sier jentene på laget har gjort store fremskritt de siste ukene på samling.

- Vi skal kline til i første kamp. Don't ask what Bosnia can do to you, but what you can do to Bosnia, det er planen, sier Ekerhovd.