Ved å vinne over Medkila gikk Sortland forbi Mosjøen IL. Medkila ligger sist på tabellen, men kampen ble likevel jevnere enn det Sortland-spillerne hadde forventet.

- Vi spiller en grei kamp. Gjennom hele kampen hadde vi kontrollen, og vi slapp Medkila bare til noen få sjanser. Vi spilte bedre fotball, og tar derfor med oss tre fortjente poeng, sier Marius Jørgensen.

Se kampreferat

Fortjent seier

Det tok 31 minutter før Sortland gikk opp i ledelsen. Etter en retur fra Medkilas målvakt satt Mats Oftedal ballen sikkert i mål fra seks meter.

I andre omgang kom Medkila litt tilbake i kampen, og hadde to store sjanser. Likevel var målvakt Jevgenijs Sazonovs såpass solid at Medkila ikke fikk noen scoringer. Medkila mistet mye av håpet om å snu kampen da Per Eirik Karlsen scorer på et frispark fra 35 meter i det 78. minuttet. Ballen hadde en voldsom skru, noe som gjorde det vanskelig for Medkilas målvakt å stoppe ballen.

Se tabellen her

- Sikker seier

- Vi er fornøyd med seieren, men vi skulle gjerne hatt flere mål. De kom til noen farlige sjanser, men vi er et mye bedre lag. Medkila har tapt mye, men de spiller jevne kamper, og man skal derfor ikke undervurdere de. Vi tok en sikker seier i dag, og selv om det var en jevn kamp, er vi fornøyd med den, forteller trener Espen Bakke Gusjås.

- Det vi ikke er fornøyd med er å få tre gule kort i dag. De var unødvendige, sier treneren.

Trepoengsbørs:

1. Jevgenijs Sazonovs (målvakten): Hadde flere livsviktige redninger mot Medkila. Medkila hadde ikke mange sjanser i løpet av kampen, men sjansene de hadde var farlige målsjanser. Han viste frem gode reflekser etter et skudd fra seks meter, og i de siste minuttene var både posisjonering og reaksjonene på plass da han tok et skudd i en en mot en duell. Sazonovs styret også forsvaret bra fra femmeteren. Han hadde flere redninger, og uten Sazonovs keeperspill kunne det raskt ha blitt 1-1 til pause.

2. Marius Jørgensen: Marius spilte godt på midtbanen. Kapteinen var en god ballfordeler, og var den beste til å bryte igjennom forsvaret til Medkila. Flere Medkila-spillere uttrykte frustrasjon etter kampen over å møte den tidligere HIL-spilleren.

3. Per Eirik Karlsen: Karlsen spilte en god kamp mot Medkila, og det er hans herlige frispark som trekker han opp på en sterk tredjeplass. Fra rundt 35 meter skyter Karlsen et hardt skudd, og med mye skru ble det altfor vanskelig for Medkilas Drago Dumancic å ta ballen.