I helga deltok Kenn Johannessen-Løkkegaard på toppturløpet Lofoten High five.

Der kom han på 17. plass av 42 plasser i herreklasse.

– Været var helt fantastisk, og jeg kunne ikke fått bedre rammer å løpe i. Det var også perfekt temperatur, for man holder seg varm under et slikt løp.

Skadet tå

Han deltok også i fjor, da kom han på 26. plass.

– Det var stor kontrast fra fjoråret som var et dårlig år med storm, og man kom seg ikke på alle toppene. I år fikk vi løpe på alle de fem fjelltoppene.

Dansken, som bor på Sandnes, skryter av løypa.

– Den var fin. Det var litt vått, men det gjorde ingenting.

Johannessen-Løkkegaard skadet stortåa i juni på en fjelltur, og mistet hele neglen. Dette la demper på løpet hans.

– Jeg teipet den inn, og merket stortåen særlig i nedoverbakker. Jeg ble hemmet av det. Nedover det fjerde fjellet datt teipen av.

Tok seg ikke helt ut

Til sammen brukte løperen 3 timer og 50 minutter. Målet var å bruke 3. timer og 30 minutter, og komme blant topp ti.

– Jeg startet kanskje litt rolig. Først etter de tre første fjellene begynte jeg å løpe på alvor. På vei ned siste fjellet løp jeg sammen med en annen, og da kom jeg i mål 6-7 minutter før han. Problemet var at jeg var mye alene, og da vet man ikke hvordan man ligger i forhold til andre. En erfaring jeg tar med meg til neste år er hordan jeg skal disponere og fordele energien over løpet. Jeg hadde mer energi når jeg kom i mål. Jeg kan gi ti prosent mer.

Løkkegaard ble også litt distrahert.

– Man glemmer konkurransen litt når man løper i så fine omgivelser og koser seg.  Da ønsker man ikke at løpet skal ta slutt. Jeg er fornøyd med tiden i betraktning med fotens tilstand. Men jeg skulle ønske jeg hadde vært 20 minutter raskere, som var målet mitt.