Kampen er slutt. SIL vinner særs fortjent 4-0 mot Medkila etter scoringer av Aleksander Bjørnsund, Stiand Fredriksen, Anders Jørgensen og Per Erik Karlsen.

* Mosjøen har gått opp til 3-2 mot Stålkameratene. Dårlig nytt for SIL.

90 min. Vi er inne i overtid på Sortland Idrettspark.

* Brønnøysund har redusert til 3-4 mot Lofoten i bunnoppgjøret i divisjonen.

87 min. Bytter for SIL. Marius Jørgensen ut og Håkon Eilertsen inn , Per Erik Karlsen ut  inn Adrian Ibrahim Øyan.

87 min. Corner til Medkila. Den ender i utspill fra keeper.

86 min. SIL fortjener denne seieren. Medkila har vist hvorfor de ligger der de ligger, mens SIL har gjort akkurat så mye de har trengt.

* Sindre Thunestvedt kåret til banens beste av en lokal jury.

84 min. MÅÅÅÅL. 4-0 Per Erik Karlsen. KREMMERHUS! Karlsen får ballen midt foran 16-meteren. Med press på seg fra Medkila-spillere smeller han ballen i kryssete. Nydelig scoring.

83 min. Ikke mye som skjer der ute nå. Medkila har gitt opp og SIL virker fornøyde.

* Stålkameratene-Mosjøen 2-2.

79 min. Sindre Thunestvedt ut og inn kom Michael Girmay Elias.

77 min. Per Erik Karlsen kommer inn i feltet, legger ut til Anders Jørgensen som skyter. Han blir taklet i skuddøyeblikket og skuddet blokkert. Nære 4-0 der.

76 min. Anders Jørgensen kommer inn i feltet og skal legge ut, men det blir upresist og han finner kun Medkila-spillere. Dermed ebber sjansen ut i ingenting.

75 min. SIL har skapt et par halvsjanser etter 3-0 også. Her er det kun snakk om hvor mange hjemmelaget klarer å score før dommeren blåser av kampen.

73 min. Torbjørn Miklegard inn for Nicholas Knudsen på hjemmelaget.

70 min. MÅÅÅL. 3-0 Anders Jørgensen. SIL får frispark på 17 meter. Anders Jørgensen løfter den lekkert i venstre hjørne og dermed er kampen for alvor punktert.

69 min. SIL dominerer stort her og kommer til mange nesten, nesten-sjanser. Ligger 3-0 i lufta her.

68 min. Arild Stoltz med nok et raid. Igjen blir han tatt. Denne gang på 25 meter og nytt frispark til SIL. Nok en gang klareres ballen for Medkila. De kommer på en kontring, men SIL klarer til slutt å klarere til innkast.

66 min. Arild Stoltz med et herlig raid på venstresida. Tas like utenfor 16-meteren. Klart frispark. Det slås hardt inn foran mål og klareres til innkast til hjemmelaget.

* Lofoten leder nå  4-2 mot Brønnøysind i bunnoppgjøret.

62 min. Medkila med noe som ligner på press nå. Har hatt to cornere på kort tid. Sistnevnte blir slått til ny corner av SILs keeper. Den tredje corneren slås ut og klareres ordentlig.

* Det har snudd igjen i Lofoten. Hjemmelaget leder nå 3-2 mot Brønnøysund.

59 min. Ny sjanse til Fredriksen. Anders Jørgensen danser seg fri på høyresida og legger inn. Skuddet fra Fredriksen er imidlertid fem meter over.

57 min. Isak Freyr Svendsen spilles fri i boksen, men er en meter i offside. Avslutningen står i stil, en meter utenfor også den.

* I lofoten har Brønnøysund kommet tilbake fra 2-0 og utlignet til 2-2.

54 min. MÅÅÅÅL. 2-0 Stian Fredriksen. Lekkert spill av SIL. Marius Jørgensne spilles fri til venstre i boksen. Med utsida av høyrefoten legger han inn foran mål. Der venter Stian Fredriksen som enkelt tupper inn 2-0 til hjemmelaget.

52 min. STOR sjanse til Medkila. Stoltz taper en duell og en Medkilaspiller får stå alene foran mål. Til alt hell er pasningen upesis og headingen går utenfor.

51 min. Per Erik Karlsen kommer på venstresida, drar seg tilbake og sender i vei et skudd. Det går himmelhøyt over. Han skal ha for initiativet og forsøket.

49 min. SIL med ballen mest, men uten noen farligheter så langt.

45 min. Ingen bytter på Sortland.

45 min. Kampen er igang igjen.

Pause på stillingen 1-0 etter at Aleksander Bjørnsund sørget for 1-0. Bjørnsund spiller forøvrig sin første kamp på fire år. Han har trent med laget et par uker og kronet comebacket med en scoring. Ikke verst.

*I kampen mellom Lofoten og Brønnøysund er nå resultatet 2-1 etter en redusering.

43 min. Det nærmer seg pause på Sortland Idrettspark. SIL har vært best, men har ikke vært så dominerende som en kanskje skulle forvente. Presisjonen må opp i siste tredjedel om de skal være sikre på tre poeng i dag.

41 min. Mens Kjetil Paulsen heier og trommer på sidelinja, presser Sortland nå på for den forløsende 2-0 scoringen. Foreløpig klarer de kun å skape noen småsjanser.

39 min. SIL kommer igjen på høyredsida. Marius finner bror Anders Jørgensen som legger inn. Stian Fredriksen rager høyest, men header over og utenfor.

37 min. Corneren blir klarert, men SIL legger inn igjen. Innlegget går imidlertid over alle og til utspill.

36 min. Marius Jørgensen kommer på kanten, Medkila klarerer til corner.

* Stålkameratene har utlignet mot Mosjøen. Der står det nå 1-1.

35 min. Medkila kommer på ei kontring, men blir stoppet av SIL før den blir farlig.

34 min. Bjørn Skog er gått ut, inn er kommet Isak Freyr Svendsen.

* Lofoten leder nå 2-0 mot Brønnøysund.

30 min. SIL har grei kontroll på dette, men de sliter med å skape de store sjansene. Medkila er et lag de skal slå, men kan de være skyldig i å ta for lett på motstanderne som har 15-66 i målforskjelll og null seire i årets serie?

* Mosjøen leder 1-0 mot Stålkameratene.

29 min. Frispark til SIL midt på banen. Her kan de flytte opp folk. Det ender i ingenting

26 min. Medkila har lånt ballen litt de siste minuttene. Så kommer et raid fra Stian Fredriksen som fører til corner. Den ender i ingenting og heading utenfor og over fra Bjørn Skog.

25 min. Frispark til Medkila på spissen av 16. farlig posisjon. Frisparket er godt slått og blir med nød og neppee klarert til corner. Den er svakt slått og SIL klarerer til innkast.

24 min. Ny sjanse til SIL. Innlegg fra høyre, heading rett på keeper.

23 min. Lumpenes dag for Medkila så langt. Lars Jesper Karlson sender i vei et skudd fra 20 meter som det ikke virker som han engang i drømme har tro på. Den triller rolig fem meter utenfor målet til SIL-keeper Jevgenijs Sazonovs.

20 min. Det er rolig etter scoringen. SIL sitt enorme utgangstempo har lagt seg og SIL kontrollerer affærene på matta akkurat nå.

16 min. Gult kort til Medkilas Tobias Øverland.

16 min. MÅÅÅL. 1-0 Aleksander Bjørnsund. Han stiger til værs etter lekkert spill på høyresida. Innlegget finner Bjørnsund som header i mål fra kort hold via beinet til keeper og i mål.

11 min. I andre kamper leder Lofoten 1-0 mot Brønnøysund.

10 min. Hardt press fra SIL de siste minuttene med tre cornere på kort tid. Den siste skapte en farlighet. Ei heading fra 9 meter gikk mot mål, men rett i medspiller Stian Fredriksen som sto på streken. Det begynner i alle fall å ligne på en målsjanse nå i det som er en kamp hjemmelaget dominerer.

8 min. Medkila gjennom med Eirik Andreas Olsen. Han skyter fra 18 meter. Det blir ei lumpe, da uten pølse, som går enkelt inn til SILs keeper.

6 min. Innlegg fra Stian Fredriksen blir klarert til corner med nød og neppe. Corneren er ikke optimalt slått og går til slutt til utspill fra keeper.

5 min. SIL vil mye, uten at ballen helt spretter deres vei så langt. Medkila er også villig på kontra, så SIL må avveie hvor mye de skal pushe opp også.

3 min. Anders Jørgensen kommer til avslutning fra skrått hold, i nettveggen.

1 min. Sortland kjapt ut av startblokkene. Dette vil de vinne. Et frispark fra midtbanen løftes over alt og alle og ufarlig inn til keeper Drago Dimancic.

Kampen er igang

0. min. Interessant resultat til konkurrentene til SIL. Mjølner har knust serieleder Junkeren 8-3. Tabellen ser du her. I klartekst kan SIL klatre til 2. plass, fem poeng bak Junkeren med seier i dag.

0.min Vi er på plass på Sortland Idrettspark. Lagene varmer opp foran oss, Kjetil Paulsen er på plass og går hvileløst rundt og er nervøs. Vi gir deg alt vi klarer av info før, under og etter kamp. Vi er snart klare med lagoppstillingene.