Etter å ha slått Landsås i siste kretsmesterkamp i Blåbyhallen med 3-1, kunne FK Varg sine spillere slippe jubelen løs. Med seieren ble det klart at de er kretsmestere.

Målene i 3-1 seieren ble scoret av Oliver Granbom Andersen, Sverre Angel og Truls Kristiansen.

- En jevn kamp hvor vi avgjorde etter en veldig god andreomgang, sier trener Lars Fagerlirøen til VOL.

Varg-gutta ble kretsmestere 14-årslaget til FK Varg ble tirsdag kretsmestere i sin klasse. - Bevisst satsing

FK Varg ble også seriemestere  i 16-årsklassen i år. Suksessen på begge lag er langt fra tilfeldig, mener treneren.

- Jeg mener dette er et resultat av vår tankegang. Vi ønsker å utvikle spillerne våre og matche dem fra de er unge mot spillere som er bedre enn dem. Det er likevel ikke så lett i Vesterålen, mener han.

- Andre lag som Tromsø og Bodø/Glimt henger lagene her i regionen med frem til de er tolv år. Så drar de fra oss. Årsaken er at de får matchet seg mot bedre lag hele tiden. Vi ønsker også det og drar derfor ofte ut av regionen og spiller kamper mot bedre lag for å få den utviklingen vi ønsker.

Denne matchingen er på mange måter kontroversiell. For mange mener at en først skal gjøre dette når spilleren nærmer seg 16 år.

FK Varg sikret seriegull Med bare 14- og 15-åringer på laget ble sortlendingene det beste G16-laget i Lofoten og Vesterålen. Elite og bredde

Fagerlirøen mener løsningen er å stille krav allerede fra spillerne er tolv år.

- Vi i FK Varg mener at vi må matche spillerne mot bedre spillere fra tidlig alder. De må ut og spille kamper og trene med spillere på sitt nivå som utfordrer dem.

Så hvordan skal FK Varg jobbe for å holde seg i toppen.

- Nettopp med å dra ut og få god matching. Vi ser det at vi har de beste lagene i de aldersbestemte klassene og at måten vi jobber på fører med seg gode resultater, sier han.