Marthe (19) og Julie(17) Karlsen sesongdebuterte i helga på ski under FIS-rennet i Muonio i Finland. Jentene hadde til nå ikke trent på snø denne sesongen og møtet med det hvite pudderet i Finland ble dermed sesongens første.

Fredag konkurrerte Marthe i sprint for seniorer da det ikke ble arrangert juniorrenn.

Etter kun ha testet snøen på torsdagen da de ankom Finland, ble det en særs god opptreden av melbujenta.

Hun endte på en 21. plass av 78 løpere og hun endte opp 18 sekunder bak den tidligere verdensmesteren Justina Kowalczyk.

- Veldig oppløftende og bra av Marthe. Hun følte selv hun hadde mer å gi, men slet litt med å venne seg til overgangen fra rulleski til snø. Men dette lover godt foran sesongen, sier pappa John Eirik Karlsen.

Ny opptur

Lørdag var det duket for fem kilometer klassisk med egen juniorklasse. Begge jentene deltok i junior 19-20 og slo godt fra seg.

Marthe ble nummer tre, to sekunder bak vinneren fra Kashakstan. Søste Julie kom like bak på en fjerdeplass.

- Jentene er veldig godt fornøyd med dette. Julie har jo slitt mye med ryggen de siste åra, men har troa foran årets sesong. De har trent godt i sommer og er klare for sesongen, sier pappaen om jentene som bor og trener i Nordreisa i det daglige.

Planer

Neste mål for jentene er VM-mønstring på lillehammer i begynnelsen av desember. De vil også delta på Norgescup-renn.

Håpet er nå at de får noen timer på snø.

- Det er ikke snø i Nordreisa, så neste helg drar de til Finland igjen for å trene på snø. Så får vi håpe det kommer mer snø også hit etter hvert, sier Karlsen.