Pettersen gikk de 57 kilometerne i de italienske alpene på tiden 3 timer og 23 minutter. Det holdt til en 1363.-plass.

Se alle resultatene fra løpet her.

- Jeg er kjempefornøyd med egen innsats. Det var herlig å gå, sier Lauvland Pettersen til VOL via Facebook på tur i Dolomittene mandag formiddag.

Andre gang

Dette er andre gang Lauvland Pettersen er med i rennet.

- I fjor var det helt grusomt da det var så varmt i været. Det var et sugeføre uten sammenligning. Vi gikk i sølepytter til tider i fjor. I år var det flotte forhold, og en real, nydelig skitur i godt vær, sier han.

Det gav mersmak.

- Gøy å leke skiløper for en dag, og det gir en lyst til å gå et par turrenn til, sier Lauvland Pettersen.

Flere fra Vesterålen

Av andre vesterålinger som deltok finner vi Finn Halvard Andersen som gikk t 57 kilometer lange løpet på 6 timer og 57 sekunder. Ulf Larssen fra Stokmarknes gikk på 3 timer og 29 minutter.

Brigt Rødli fra Melbu var den raskeste av vesterålingene. Han gikk i mål på tida 2:49:38.

Mange nordmenn

Marcia Longa er et turrenn på ski som hvert år arrangeres siste søndag i januar, nær provinsen Trento i Italia. Rennet, som i år ble arrangert for 44. gang, er en del av FIS-konkurransene Wordloppet og Ski classics. Løpet foregår i klassisk stil og er i utgangspunktet 70 kilometer langt.

I henholdsvis 2003, 2005 og i år, derimot, ble traseen forkortet med 13 kilomter. Årsaken var snømangel. Hvert år er forholdsvis en god del nordmenn  å finne på resultatlistene. Flest påmeldte var det, ifølge wikipedia, i 2012. Da var ikke mindre enn 2.840 av de totalt 7.200på startstreken, norske.

Gjerdalen best

Nordmenn dominerer ikke bare på startstreken, men også øverst på resultatlista. I år, som i fjor, og året før det, gikk Tor Asle Gjerdalen først i må, ifølge Dagbladet. Bak ham nærmest florerte det av landsmenn. Nummer to ble Johan Kjølstad, Morten Eide Pedersen havnet på tredjeplass mens Anders Aukland ble nummer fire.

VOL har finlest resultatlistene uten å finne flere fra Vesterålen. Om det er noen vi har glemt, gi oss gjerne ett vink, så legger vi de til i saken.