Omkampen etter den mye omtalte protest-saken skulle etter planen spilles på Senja i dag. Det lot seg ikke gjøre.

– For seks dager siden fikk vi varsel om at kampen skulle spilles i dag. Jeg har en drøss med spillere som går på skole og som ikke får gyldig fravær. Når kamper settes opp på en hverdag, har jeg rett og slett ikke lag å stille om vi ikke får planlagt på en god måte. Seks dager er altfor lite, sier SIL-trener Steve Edvardsen.

Han sier at han og andre trenger god tid slik at arbeidsgiverne ikke får problemer.

– En ekkel sak Frank Aas i Nordland fotballkrets synes at ankesaken har vært belastende. – Forbanna tull

Nordland Fotballkrets har sagt at kampen må spilles før 1. juli. Kampprogrammet fremover tilsier da at den må spilles en ukedag. Det liker ikke Edvardsen.

– Det er noe forbanna tull at kampen må spilles på en ukedag og at den må spilles før 1. juli. Det gjør denne kampen nesten en helt umulig for oss. Jeg vet ikke helt hvordan vi skal få dette til med den reiseveien vi har, sier Edvardsen.

Han mener beslutningen føyer seg inn i rekken av fadesen utført av Nordland fotballkrets.

– Vi gjorde det vi kunne som klubb for å følge reglene i første kamp. Vi fikk det skriftlig at vi hadde gjort det rett. Likevel blir vi straffet både med reiseutgifter og sportslig siden det rett og slett er vanskelig for oss å stille lag.

– Det er logisk at vi får medhold. Men kretsen bør ta regninga FK Senja-trener Thomas Hagerupsen er glad for at FK Senja fikk medhold i ankesaken mot Sortland – Skal vinne

Edvardsen mener det uansett er kun én vinner.

– Senja er vinneren uansett utfall her. De får en ny sjanse.

Når saken er blitt som den er blitt, mener Edvardsen kretsen burde tatt mer hensyn.

– Kampen burde blitt satt opp på nøytral bane midt mellom klubbene. Det hadde vært mer rettferdig.

Kampen spilles nå etter alle solemerker i uke 29.

Edvardsen er frustrert over situasjonen, men lover at spillerne skal fokusere.

– Spillergruppa er fullt fokusert på å vinne og legge denne saken død.

Nordland Fotballkrets har for øvrig ikke noe mer med saken å gjøre etter at den er avgjort. Det er Norges Fotballforbund som setter opp terminlista. VOL har forsøkt å få tak i representanter fra NFF i dag. Foreløpig uten hell.

Nordland Fotballkrets legger seg flat

Frank Aas i Nordland Fotballkrets legger seg flat for kritikken nok en gang.

– Vi kan ikke annet enn å legge oss flat og beklage. Vi gjorde en feil da vi ga beskjed til Sortland at de ikke hadde suspenderte spillere. Det har vi vært klar på tidligere og sier det igjen. Vi gjorde en feil.

– Når det er sagt så er feilen gjort, saken er avgjort og kampen må spilles. Norges Fotballforbund avgjør når. Forbundet har sagt at det kan komme en økonomisk kompensasjon, men hva som skjer videre er ikke opp til oss.

Aas sier videre at han har vært i direkte kontakt med Sortland IL og beklaget det som er skjedd og også i ettertid.

– Det er første gang en slik feil er blitt begått av oss og sannsynligvis også siste gang det skjer. Vi skal ha og har så og si alltid hatt vårt på det tørre i slike saker. Derfor mener vi at klubbene kan stole på det de får fra oss.

– Synd

Sportslig leder i FK Senja, Walter Johnsgård synes det er synd kampen blir utsatt. Han peker overfor Folkebladet at klubben har kommet med forslag om når kampen kan spilles. Johnsgård mener kampen må spilles før ferien.

– Sortland ville spille den i september, men det blir «knotete» for oss, sier Johnsgård.

Senja har foreslått at kampen spilles 21. eller 29. juni.