ALFHEIM (iTromsø): Nilsen spilte 49 minutter da TIL ydmyket Sarpsborg 08 søndag kveld. Fra start av var han en trussel i sin vingbackrolle på venstresiden, og herjet til tider med motstanderen. Den sterke prestasjonen ble belønnet med en åtter på iTromsø-børsen etter oppgjøret.

Hurtigheten og utholdenheten Nilsen viste i oppgjøret er noe han har bygd opp over flere år. I mars 2015 satt han en klubbrekord som enda står i TIL på den såkalte yo-yo-testen. På denne testen måles fotballspesifikk løping.

– Det Lasse leverte er på et ekstremt høyt nivå. Vi har hatt slike tester siden 2005 og dette er det klart beste resultatet vi har hatt, noensinne, sa fysisk trener i TIL, Truls Hallen til iTromsø den gangen.

– Den er ennå ikke slått av noen, bekrefter Hallen overfor iTromsø søndag kveld.

Eliteserien fotball 2016: Sogndal - Tromsø (0-0). Eliteseriekampen i fotball på Fosshaugane Campus. Tromsøs Lasse Nilsen i deull med Sogndals Gilbert Koomson.

Takker TUIL-hjelp

TILs fysiske trener sier det er spennende å se hvordan Lasse Nilsen fungerer i den nye rollen som vingback i 3–4–3-systemet til TIL.

– Han har en optimal fotballfysikk som han får veldig god bruk for i måten vi spiller fotball på akkurat nå, sier Hallen.

Nilsen ble i vinter leid ut til TUIL i vårsesongen. Da var han lyskeskadet og ikke frisk. Men i løpet av våren ble han frisk og spilte en rekke kamper for 1.-divisjonslaget.

– Jeg er heldigvis kvitt denne skaden. I perioden jeg har vært i TIL har jeg fått god oppfølging av Klinikk 24. I TUIL var det veldig god hjelp av fysioterapeutene Tom Erik Richardsen og Stig Riise, sier Nilsen som var tilbake på trening med Gutan samtidig som nytreneren Simo Valakari hadde sin første økt i slutten av juli.

Eliteserien fotball 2017. Tromsø-Molde 1-2. Tromsøs sportssjef Svein Morten Johansen i prat med Lasse Nilsen før kampen TIL-Molde på Alfheim stadion.

– Jeg setter veldig stor pris på at TIL lot meg gå dit i vinter, og at TUIL ville det. Spilletiden der var viktig, sier Nilsen.

Alternativet var en kamphverdag for TIL 2 i 3.-divisjon så lenge han ikke fikk spille for A-laget.

– Både TIL, TUIL og meg selv mente overgang dit var bra. Nå har jeg kommet tilbake hit igjen og trives veldig godt med måten vi spiller på, sier Nilsen.

For etter at Valakari overtok, la TIL om til det nevnte 3–4–3-systemet, der Nilsen med sin hurtighet og fart er tiltenkt å løpe opp og ned langs linja i 90 minutter.

– Jeg blir ikke å glemme denne kampen så fort, og det skal sies at det er lett å være god når alle andre rundt deg også er gode, sier Nilsen.

Trømsø trener Simo Valakari og Tromsøs Lasse Nilsen etter kampen på Ullevaal Stadion mandag kveld.

Håper Nilsen er klar mot Odd

Hovedtrener Valakari tok Nilsen av banen etter 49 minutter, men håper å ha 22-åringen klar til torsdag.

– Han hadde en kjenning i lysken, så det var for å være litt føre-var med tanke på kampen torsdag. Vi håper det går bra med ham, sier Valakari til iTromsø.

– Jeg tror ikke dette er noe alvorlig, og så er det jo opp til trenerne å ta ut laget, sier Nilsen til iTromsø.

Eliteserien fotball 2017. Tromsøs Lasse Nilsen i duell med Sarpsborg 08s Matti Lund Nielsen i kampen Tromsø-Sarpsborg 08 (5-0) på Alfheim stadion.

Finne-skryt

Valakari skryter av Nilsens bidrag.

– Lasse har kommet en lang vei og vil hele tiden forbedre seg. Han har selvtillit og er ydmyk og treningsvillig. Han liker å gå i angrep og gjør oftere de rette valgene nå. Defensivt lærer han også å posisjonere seg mer riktig, så han er i fin utvikling, sier Valakari.