Det ble seier til Sortland i dag på bortebane mot Skedsmo, med resultatet 2-1. Dermed ender Sortlands A-lag på tredjeplass i serien.

Sortlandtrener Steve Edvardsen er strålende fornøyde med lagets innsats.

– Vanvittig bra førsteomgang

– For vår del var dette helt som planlagt. Første omgang var vanvittig bra, vi trilla ball og gjorde det vi på forhånd var blitt enige om, med masse bevegelse, entusiasme og pågangsmot trilla vi ball og spilte dem helt ut. Vi ledet 2-0 før halvtimen var gått, og begge målene var det Kasper Svarups som stod for, sier Edvardsen.

Sortland hadde full kontroll i første omgang.

– Skedsmo skapte mer eller mindre ingen verdens ting i første omgang, de hadde knapt nok skudd på mål, helt til vi bikket over i overtid i første omgang. Da mistet vi ballen på tur framover på grunn av en feil, og gikk til pause med 2-1. Egentlig var vi litt misfornøyd med det, for jeg føler vi hadde vanvittig kontroll, sier han.

I andre omgang endret bildet seg helt. Hjemmelaget la press på Sortland.

– Det lurte seg vel inn i bakhodet at vi ønsket ønsket oss veldig den tredjeplassen. Skedsmo skapte sjanser og kampen forandret seg til at de lå og dunket på med en stor sterk spiss. Han tok unna, men det gutta jobbet knallhardt, og viser innsats og vinnervilje som bare fy! Det er en herlig gjeng av gutter som er i dette A-laget, og det holder hele veien inn, sier Edvardsen.

– Rett og slett fantastisk

Lørenskog, som var laget som lå nærmest Sortland på tabellen, tapte mot Skjervøy i kampen lørdag.

– Og Harstad spilte uavgjort mot FUVO, dermed ser det ut som det er fire poeng ned til fjerdeplassen. Det bikket rett vei for oss i dag, gutta viser at det å trene hardt og stå på i en treningshverdag og være lojal, det gir resultater. Vi var dømt nord og ned i forkant av sesongen, poengterer Edvardsen.

– Vi har stått med strak rygg, og egentlig vist de ræva og vist at med hard innsats kommer du langt. Den gjengen her har trent knallhardt i to år. De fortjener en solid pause nå. Og ei kjempefeiring, det blir kanskje ikke noen stor feiring her i dag, men jeg regner med at når vi kommer hjem så tar vi ei kjempefeiring når det blir anledning. De har fortjent det, det er det ingen tvil om! Det blir godt humør resten av turen, dette er artig, sier en strålende fornøyd trener.

Litt feiring på seiersdagen blir det.

– De fortjener det. Dette er rett og slett fantastisk og utrolig artig. Ingen hadde trua på at vi skulle prestere slik i den nye avdelinga, men dette viser bare at vi er gode nok til det, sier Steve Edvardsen.