Det var mange som hadde møtt opp i Sortlandhallen i flagrende hvite gevanter på lørdag og anledningen var en helt spesiell. De to tae-kwon-do-klubbene i Sortland og Hadsel hadde nemlig trommet sammen til et teknisk seminar hvor det skulle terpes på teknikk og i den anledning kom det storfint besøk. Den koreanske grandmasteren Kim Ung Chol er en av særdeles få som har svart belte i 9.dan, og han er en anerkjent trener i internasjonal tae-kwon-do.

Mye igjen å lære

– Han tar det helt fra bunnen av og gjør det veldig grundig, slik at vi får forbedret teknikker som vi allerede kan, men som vi kan bli bedre på. Det kanskje viktigste vi har lært er at vi har veldig mye igjen å lære, sier Ronja Elida Ongstad fra Hadsel tea-kwon-do-klubb.

Gradering

I tillegg til trening skal det også foregå gradering med grandmaster Chol som eksaminator. Ronja har svart belte 2.dan og skal forsøke å få 3.dan.

– Det er jo litt mer nervøs stemning når det er en som kan så mye som skal eksaminere, det er klart, sier Ronja.

Mange utøvere

Av en eller annen grunn har tae-kwon-do slått spesielt an i Vesterålen. Klubben i Sortland har om lag 100 medlemmer mens den i Hadsel har om lag 60.

– Ja, det er et veldig sterkt miljø for tea-kwon-do her og klubbene gjør det bra i konkurranser, så det gjør det jo artig å holde på.