– Nettopp du er tatt ut fordi du har overbevist mange, flere ganger, om at du har det lille ekstra. Nå er du inne på nest øverste nivået i NFFs spillerutviklingsmodell. Neste steg er Landslag.

Slik omtales landsdelssamlingen som foregår i Sarpsborg i januar på Norges Fotballforbunds hjemmeside.

Det er to jenter fra Vesterålen som er tatt ut til samlingen, av totalt 50 unge jenter. Liv Solveig Miklegard spiller for sortlandsklubben FK Varg og er født i 2002. Linnea Solvoll Laupstad er født året etter og spiller for Morild på Myre. Landsdelssamlingen utgjør de 50 største talentene i Norge i hver sin årsklasse.

2002-talenter: Liv Solveig Miklegard er tatt ut på landsdelssamling. Her sammen med medspiller i Varg, Jørgen Lamark. Foto: Gaute Bergsli

Stor prestasjon

Fotballforundet sier at det på ingen måter er en liten prestasjon å bli tatt ut til å representere nasjonen, da det er cirka 1 000 spillere per alderskull som vurderes som talenter og er inne på et eller annet nivå i landslagsskolen.

Målet med samlingen er først og fremst å gi inspirasjon og referanser som gjør at spillerne forhåpentligvis jobber enda hardere og bedre i hverdagen.

– Vi ses i Sarpsborg i starten av januar, uttaler Håkon Grøttland på vegne av Norges Fotballforbund.