Ordfører Kjell-Børge Freiberg og rådmann Jonny Karoliussen.

VOL fikk tilfeldigvis nyss i at hadselværingene i målgangsbyen Stokmarknes ønsket å presentere seg for naboene i Vesterålen med en artig liten film, samt en sterk og klar oppfordring om å innfinne seg i målområdet når feltet med Arctic Race-syklister raser ned Børøybrua mot mål på tredje etappe lørdag ettermiddag.

Politiet har tidligere advart om at det fra rundt klokken 15.30 blir helt umulig å ta seg med bil fra Sortland mot Stokmarknes, så den turen må gjøres unna i forkant.

Hadselordfører Kjell-Børge Freiberg er kjent for godt humør, og har demonstrert både vilje og evne til å spøke. Denne gangen demonstrerte han i tillegg også en god porsjon mot, slik videoen viser.

- Jeg vil vise alle som får med seg både denne videoen og folkefesten rundt Arctic Race of Norway noen gode grunner til at vi bor her vi bor. Kom til Stokmarknes på fest på lørdag, alle som har mulighet. Og alle som lurer bare litt på å flytte til Vesterålen bør slutte med det. Pakk flyttelasset og kom hit, lyder oppfordringen.

Det er Kolbjørn Hoseth Larssen som har laget kortfilmen med rådmann og ordfører Jonny Karoliussen og Kjell-Børge Freiberg i hovedrollene. Vil du også se en liten bakomfilm? Se her.