I en pressemelding sendt ut mandag formiddag melder styret at klubben har avsluttet samarbeidet med kvinnelagets hovedtrener Leif-Åge Wærnes og assistenttrener Vidar Johansen med umiddelbar virkning.

– Klubben ser seg nødt til å gjøre noen endringer for å kunne fullføre høstsesongen. En av disse er å avslutte samarbeidet med dagens trenerduo, skriver styret i en pressemelding.

Videre takker styret duoen for innsatsen de har lagt ned for jente og damefotballen i Sortland IL over mange år.

Hovedpersonene selv er usikker på hvorfor de har fått fyken.

– Jeg vet ikke hva som har skjedd. Vi har i alle fall ikke sagt opp trenerjobben – vi har fått sparken, sier hovedtrener Leif-Åge Wærnes.

Fikk beskjed via spiller

Wærnes fikk torsdag kveld vite at han var løst fra kontrakten.

– Assistenttreneren min hadde fått vite det gjennom en av spillerne først. Slik fikk jeg også da vite det, sier Wærnes.

Sammen med assistent Johansen hadde han gitt spillergruppa beskjed om å trekke laget fra 2.-divisjon kvinner.

– Vi har over 20 aktiviteter – fra loppemarked til seriekamp – de neste 30 dagene. Laget skal spille åtte kamper på 18 dager. Med de forfallene vi har hatt, måtte spillerne virkelig ha møtt opp 100 prosent. Dette ble også kommunisert, sier Wærnes.

Den erfarne treneren synes ikke noe om måten han har blitt behandlet på av Sortland IL.

– Det kan ligge en misforståelse til grunn. Jeg synes uansett det er kjempesynd. Jeg har holdt på med dette i ti år nå og synes det er en tullete måte vi er fjernet på, sier Wærnes.

Manglet motivasjon

Ifølge styreleder Tommy Dalheim ble trenernes avgang bestemt i et møte med spillere og foreldre torsdag kveld. Kvinnelaget består i hovedsak av spillere mellom 15 og 19 år.

– Det er ikke enkeltepisoder eller noe konflikt som ligger bak avgjørelsen om å løse dem fra kontrakten. Jentene manglet motivasjon og de mente det ville være mulig å løse dette ved å få inn nye trenerkrefter, sier Dalheim.

Styrelederen beklager at eneste utvei ble å skille lag med trenerne.

– De har gjort en god jobb over mange år.

Kan trekke seg

Første kamp i høstsesongen er onsdag mot Mjølner i Blåbyhallen.

– Vi tar en ny evaluering etter den kampen. Om vi trekker laget er avhengig av jentenes motivasjon for å fortsette. Det er halmstrået vi klamrer oss til nå, sier Dalheim.

På kvinnelagets hjemmeside ramses det opp alle som har forlatt laget til høstsesongen:

”Dessverre er det flere spillere som flytter pga studier og jobb. Nemine Steffensen flytter til Oslo for idrettsstudier. Hun melder samtidig overgang til Stabækk. Marte Sleire Hatlevik har fått jobb i Bergen og flytter før høstsesongen. Oda Næss og familien flytter sørover igjen. Connie Ystmark ble skadet under Skibsgården Cup, og hun må gjennom en meniskoperasjon og flytter også mest sannsynlig sørover. Anna Dahl og Tora Langvold skal begge gjennom en operasjon etter skader tidligere i vår, og de er ikke aktuell for spill høstsesongen.   En fra før av tynn tropp krymper ytterligere.”.