Melbo har med torsdagens oppgjør én kamp mer spilt. Det gir en ledelse på fem poeng ned til Morild på andreplass. Sistnevnte har imidlertid én kamp mindre spilt.

Selv om Morild vinner hengekampen, er det to poeng opp til Melbo. I siste serierunde 11. oktober møtes imidlertid lagene til det som kan bli en skikkelig seriefinale på Melbu stadion.

Det fordrer imidlertid at lagene ikke har mer enn tre poengs differanse. Med lik poengsum vil trolig Morild stikke av med seriegull og opprykk på flere scorede mål.

Overtak

Melbo tok kontrollen etter å ha slitt så å si hele første omgang i torsdagens oppgjør mot Kabelvåg.

- Vi kontrollerte hele kampen, men Kabelvåg var kompakte og lå tett i forsvar. Heldgivis fikk vi mål like før pause. Det ga oss en boost inn i andre omgang, forteller Melbos spillende trener Thomas Rønning.

To straffer og et spillemål etter pause sikret en solid seier for Melbo.

- Jeg talte én målsjanse til Kabelvåg og en bråte sjanser til oss i andre omgang. Jeg tror de gikk litt tomme etter hvilen, sier Rønning.

Forberedt på finale

Trener Rønning er kategorisk på at laget ikke tenker mer enn én kamp fram om gangen.

- Til nå har vi vært flinke til å holde fokuset på oss selv. Selv om vi har et langsiktig mål om å rykke opp, må vi holde oppe trykket og intensiteten og ha trua på oss selv, sier Rønning.

Som de aller fleste lag i lavere divisjoner har også Melbo mistet flere spillere i høstsesongen.

- Men vi har fått inn to nye. Selv om stallen ville vært bredere, føler jeg at laget ikke er svekket, sier Rønning.

Melbo har Ballstad, Skånland og Morild igjen.

Morild har Mjølner 2, Leknes, Grovfjord og Melbo igjen på terminlisten.