Forstudien til et mulig toppfotballprosjekt skal være ferdig 31. oktober. Christensen antydet allerede ved presentasjonen av studien at det må omfavne mer enn innen kommunegrensa i Harstad.

Han er nå enda mer sikker på riktigheten - og nødvendigheten - av et Hålogaland-perspektiv for å lykkes. Dermed er det ventet et framstøt mot Vesterålen for å få til toppfotballsatsing.

Inspirasjon

– Får vi ikke med hele Hålogaland, blir det et lokalprosjekt. Da tror jeg vi er sjanseløse. Regionen må stå samlet, og inntrykket så langt er at ingen vil stikke kjepper i hjulene. Før var det nærmest to dagsreiser mellom utkantene. Med Hålogalandsbrua og Lofast er ingenting langt unna lenger, sier Christensen.

Sammen med kreativ leder Jan-Arne Kristiansen har han vært på studietur til Haugesund. Der ble FK Haugesund stiftet i 1993 etter at klubbene Djerv 1919 og Haugar slo sammen sine elitelag med målsetting om å skape et stabilt eliteserielag.

– Vi har hentet inspirasjon fra Haugesund og sett på hva de gjorde for å lykkes. Den geografiske likheten er stor. I Haugalandet-regionen bor cirka 115.000 mennesker. I Hålogaland har vi 117.000, sier Christensen.

– Det er ikke dermed sagt at vi skal kopiere deres modell. Vi må finne vår egen, og det gledelige nå er at det virket som at vår region er kjempegiret på å få til ei toppfotballsatsing.

Rundreise

Christensen har etablert kontakt med Lofoten-regionen, og skal sammen med Kristiansen på reise til både Lofoten og Vesterålen innen kort tid.

– Vi skal snakke med folk som har lyktes på nasjonal basis. Om du selger blomster eller gravemaskiner og har fått det til, har du gjort deg erfaringer og har noe å bidra med, poengterer han.

Christensen har halvannen måned på seg til å avlevere sluttrapport til oppdragsgiver, som er Hålogaland fotballkrets. Det jobbes på høytrykk med møter, diskusjoner og innsamling av stemning og synspunkter.

– Det er gledelig at de som styrer Harstad-idretten har lagt bort prestisjen for hvor ting skal foregå og være, men heller ser på mulighetene for å få til noe. Nettopp dette gir en ekstra motivasjon for det pågående arbeidet, og jeg har store forhåpninger om at vi skal få til et prosjekt. Hvor raskt det kan gjøres, er vanskelig å si akkurat nå, men vi skal jobbe hardt og vil komme godt i havn, sier Christensen.