Avslutningen av sesongen har vært mer spennende enn hva SIL har vært komfortable med. Det gjenstår nå to kamper, og det er fire poeng ned til Lofoten og Grand Bodø som står likt på 15 poeng. Lofoten er under nedrykksstreken på dårligere målforskjell.

Lørdag gjester Sortland Bodø-laget Junkeren. Seier vil sikre videre spill i divisjonen.

– Det hadde vært veldig greit å avgjøre dette selv, sier trener Rune Lydersen.

Junkeren er et av de bedre lagene i divisjonen.

– De vant sist og har vært brukbare. Det kommer ikke til å bli en enkel kamp, sier Lydersen.

Sortland går trolig ut i en 4-5-1-formasjon. Laget lykkes brukbart med samme formasjon borte mot Mosjøen forrige helg, selv om det ble et forsmedelig 1-2-tap.

Vurderer å spille

Tilbake fra et opphold sørpå er Espen Ellingsen. Ifølge treneren er han aktuell for en plass på laget. Året har vært preget av skader og suspensjoner, men nå ser ting ut til å gå SILs vei.

– Einar Pettersen er også tilbake, mens Frode Andorsen er tilbake i trening igjen. Om han blir spilleklar er fortsatt usikkert, sier Lydersen.

Arild Stoltz må stå over helgens viktige kamp på grunn av gule kort. Trener Lydersen vil fortløpende vurdere om han skal kle på seg drakten og bli spillende trener mot Junkeren.

– Det er aktuelt at jeg spiller, men jeg forsøker å unngå det. Mot Mosjøen var vi 13 spillere som dro nedover. Da ble det mer riktig at jeg spilte, sier Lydersen.

Han har tatt seg selv ut i troppen mot Junkeren, men da som ren backup.

Holder med Lofoten

Selv om Sortland kan avgjøre sin egen skjebne i divisjonen, er det lite som skal til for å ta den tunge veien ned i lokal 4.-divisjon. Med to tap, trenger ikke motstanderne mer enn én seier og én uavgjort for å komme opp på siden av SIL – og passere på bedre målforskjell.

Men om alt går etter planen og SIL holder seg, legger ikke Lydersen skjul på hvem han håper berger seg av Grand Bodø og Lofoten.

– For å være ærlig håper jeg de taper alle kampene, men om vi nå klarer oss, holder jeg med Lofoten. Det gir kortere bortekamp neste sesong, samt at vi fortsatt får noen skikkelige lokaloppgjør, sier Lydersen.