Bang kom på pallen i klassen CBB +180 cm, og Nilsen i klassen AF Herrer +178 cm under konkurransen i Oslo i helgen.

– Jeg er fornøyd med en andreplass, sier Jonas Nilsen til VOL mandag.

Hans klasse, AF Herrer +178 cm, handler om å ha en atletisk fysikk. Her måles styrke, kondisjon og utholdenhet i øvelsene chins (kroppshevinger), romaskin og dipsmaskin.

– Det handler altså ikke bare om det visuelle i denne klassen.

Nilsen ble trukket for poeng i noen øvelser på grunn av underkjente repetisjoner.

– For eksempel, hvis jeg ikke er 100 % utstrekt i armene, kan dommerne velge å underkjenne repetisjonen. Totalt hadde jeg 16 underkjente repetisjoner, forklarer han.

– Jeg fikk vite at jeg egentlig fikk en delt førsteplass. Vinneren og jeg hadde lik poengsum, men han scoret ett poeng bedre på symmetrien. Det ble brukt til å avgjøre vinneren, sier Nilsen.

Han var med andre ord ikke langt unna en NM-seier.

– Hadde jeg hatt én til godkjent repetisjon hadde jeg vært norgesmester. Men jeg er fornøyd med en andreplass i NM, sier Nilsen.

I fjor tok sortlendingen en tredjeplass i NM. Han gikk i tillegg til topps i debuten i Stavanger Open i fjor. Det samme gjorde han i de internasjonale konkurransene Oslo Grand Prix og i Loaded Cup i Danmark i vår.

Øksnesværingen Roy Bang tok i helgen andreplassen i CBB +180 cm, altså body building.

– Det er mange i Vesterålen som er interessert i kroppsbygging, men ikke så mange som har så mye kunnskap om det. Flere har lyst til å prøve, men vet ikke hvor man skal begynne, sier Nilsen om kroppsbyggermiljøet i Vesterålen. Selv bor han i Trondheim, og trener i klubben Kaliber.