Både Hadsel Taekwon-Do-klubb og Sortland Taekwon-Do-klubb er klare for årets norgesmesterskap i den koreanske kampsporten.

Hadsel stiller i helga med et lag bestående av Ronja Elida Ongstad, Khairollah Montazeri, Yadullah Montazeri, Ali Rahimi og trener Ken-Thomas Kvæl.

Selv om de har vært med på konkurranser med jevne mellomrom i det siste, er det lenge siden klubben deltok på et mesterskap på denne størrelsen.

- Vi er veldig spente, det er ikke tvil om at dette er høyeste nivå konkurranse vi har deltatt på, sier trener Kvæl. Khairollah deltar i frisparring, knusing og spesialteknikk mens Ronja, Yadullah og Ali stiller grenene i mønster og frisparring. Frisparring er fri kamp mot motstander, knusing vil si å demonstrere kraft og styrke ved å knekke flest mulig planker ved slag, og mønster er en oppvisning i teknikk. Mesterskapet arrangeres i Tromsø, med nesten 500 deltakere fra hele landet.

Hadsel Taekwon-Do-klubb regner vi med hard motstand og høyt nivå i mesterskapet som starter lørdag morgen.

- Da er det godt å vite at teamet består av motiverte, dyktige og godt trente utøvere som alle kan være med å konkurrere om medaljer, sier Kvæl.

Sortlandsklubben stiller med åtte utøvere fra Sortland, og en fra Risøyhamn. Trener Kjell Arne Finnesen tror det blir tøff konkurranse i Tromsø, men veldig lærerikt for utøverne. Bare en av dem, Andreas Lossius har deltatt på et mesterskap i denne størrelsen før.