Foto: Skjermdump, HILs Facebook-sider

Sortlandsmann Marius Jørgensen er populær i Harstad idrettslag. I helga kåret medspillerne på HIL han til "årets ener" på laget, under A-lagets årsfest.

-  Det er klart det var veldig artig! Det er alltid hyggelig med sånne utmerkelser, sier Jørgensen til VOL.

Ekstra stas syns han det var at det var de andre spillerne på laget som stemte han fram, og at han vant med ganske god margin. Hvorfor han fikk så mange stemmer syns han det er vanskelig å svare på.

- Det er kanskje på grunn av hard og god jobbing gjennom en hel sesong, jeg gjør mitt beste. Men det er sikkert bedre å spørre resten av laget om det, sier Jørgensen litt beskjedent.

Han har nå spilt for HIL i to sesonger, men i det siste har han vært i dialog med flere klubber om framtida, og vet ikke om han blir på HIL framover. Blant annet har Sortland IL vært interessert i å få spilleren hjem, men om det skjer er fortsatt usikkert.

- Det er jo klubben i mitt hjerte, så det hadde vært ekstra stas å spille for dem, sier Jørgensen.

Han har dessuten hørt snakk om mange andre gode spillere og kompiser som er aktuelle for Sortland, men hva som skjer er altså foreløpig vanskelig å svare på for fotballspilleren. Om det skulle bli aktuelt å begynne å spille for Sortland, vil han i hvert fall være glad for å komme hjem etterhvert.

- Vi har familie der, og det vil være veldig godt å flytte hjem. Sortland er jo den beste plassen å bo! sier Jørgensen.