Sortlandstrener Jørgen Knudsen har brukt de siste dagene på blant annet en videoanalyse av Oslo-laget.

– De er et godt spillende lag med høye spillere som blokker godt. Der er de sterke. Blokk og angrep. Det må vi demme opp for, er Knudsens umiddelbare kommentar på hva som venter dem i Sortlandshallen.

Da vil han gjerne ha hjelp fra publikum for å gi oslojentene et stygt cuptap.

Møter topplag

Til nå har det møtt fram over 300 på seriekampene i eliteserien i Sortlandshallen.

– Oslo Volley er ikke vant med det, så det kan hende at sortlandspublikummet skremmer vannet av dem, sier Knudsen.

Treneren anslår at laget har gode muligheter til å gå videre i cupen.

– Vi må nok spille en meget god kamp for å slå dem, men det er vi i stand til.

Oslo Volley var før sesongen regnet for å være et av topplagene i eliteserien.

– Det er de nok nå også, erkjenner Knudsen.

Godt og variert

Selv har treneren alle spillerne disponible og klare til kamp. Oppskriften på hvordan Sortland skal gå seirende ut, ligger i et godt, variert spill.

– Vi er ganske gode på det meste, men ikke ekstreme på noen områder. Når spillet vårt sitter, er vi vanskelige å lese for motstanderen. Med god spredning i leggene er det fullt mulig å komme gjennom i angrep, selv om det er store blokker som møter oss, sier Knudsen.

Møter favoritten

Øksil får besøk av storfavorittene Stod søndag formiddag. Det helprofesjonelle laget fra Steinkjer har regjert på toppen av eliteserien i Norge i mange år, og har også gjort seg bemerket utenfor landets grenser.

– Vi har møtt Stod 2 ganger før og når dette blir 3. år på rad kan en vel si at det ikke blir helt ukjent.  1. året var vi nok i sjokk tilstand, 2. året greide vi å henge med i perioder og i år har vi tenkt å bare kose oss og ta så mange poeng som mulig. Det er nivåforskjell mellom lagene og en seier til ØKSIL damene ville nok bli en stor sensasjon.  Målet vårt er å spille godt og ha det gøy, skriver øksiltrener Hanne Steen på klubbens hjemmeside.

Til VOL utdyper hun:

– Det er heftig å møte Stod, men det er jo og en motivasjon i seg selv. Det er alltid mulighet til å vinne alle kamper, det er jo bare mennesker på begge sider av nettet. De kan ha en dårlig dag de også, sier Steen, og lover at laget vil kjempe så godt de kan.

For å forberede seg har de trent med lange gutter, for å trene på blokkmotstand av spillere på samme høyde som de lange Stod-spillerne.

– Det er den største utfordringa, sier Steen.

Seriekamp

Øksiljentene får en travel helg, med seriekamp i førstedivisjon lørdag, i tillegg til cupkampen søndag. Lørdag er det oppgjør mot KFUM Stavanger.

– Vi har ikke møtt KFUM Stavanger denne sesongen, så jeg er ikke helt sikker på styrkeforholdet. Stavanger havnet på sjuendeplass i ranking-turneringa i høst, mens Øksil endte på andreplass. Ut fra det skulle vi ha en mulighet. Vi vet allikevel at hver kamp lever sitt eget liv og vi vil ikke innkassere noen seier på forhånd. Det blir ikke enkelt, sier Steen til VOL.