I løpet av året som kommer håper han å svømme seg inn på seniorlandslaget.

- Jeg er ikke lengre junior internasjonalt. Svømmerne i min aldersklasse kjemper derfor om plassene på seniorlaget, sier Sortland-gutten som lørdag kveld ble nummer åtte på favorittdistansen 1500 meter. Christian svømte inn på 15,55. Pers med 15 sekunder.

- Landslagskravet er 15.25. I løpet av et år bør jeg være på det nivået, understreker talentet.

Samtlige av de beste langdistansesvømmerne i Norge for tiden er juniorer. De aller fleste, som Christian er juniorer neste sesong også. Nivået på norsk langdistansesvømming på juniorsiden er skyhøyt for tiden. For noen år tilbake ville Christian sine tider gitt soleklare NM-medaljer.

- Båre i løpet av de to siste årene har nivået eksplodert, understreker Sortland-gutten.

Tok medalje

Sommeren 2013 tok Christian bronse både under senior og junior NM langbane på 1500 meter.

- I fjor slet jeg en del med sykdom og skader. Nå er jeg tilbake i full trening, og etter et heller labert langbane NM i sommer har jeg den siste tiden trent bra, forteller Christian om bor i Tromsø der han går på NTG.

Sølvet og bronsen i helgen gikk på 15.28 og 15.29. Tider Christian mener det skal være mulig å straffe på neste NM. I svømming er det krav for å komme på landslaget. Teoretisk kan veldig mange svømmere på en øvelse dermed kvalifisere seg inn.

1500 meter ble vunnet av Henrik Christiansen. Vår klart beste langdistansesvømmer i friteknikk gjennom alle tider har tatt alt av norgesrekorder på disse øvelsene det siste året. Skjetten-gutten vant også kongepokalen i sommer.

NB: Christian har også blitt nummer syv på 400 fri med 3.58,92. Et sekund over pers. På 800 tangerte han sin bestetid på 8.16 da han ble nummer åtte.