– Det er veldig godt å komme tilbake. Sortland er jo hjemme. Nå har jeg vært et par år oppe i Tromsø og spilt, og jeg kjenner at det blir godt med litt forandringer. Nå er det ganske artig med fotballen igjen, sier Jonathan Barlow.

Onsdag 10. desember ble det helt klart at Jonathan Mathew Barlow skal spille for Sortland IL. Klubben ble enige med Barlows nåværende klubb Senja FK for ei uke siden.

Klar for nye høyder

– Jonathan hadde flere tilbud å velge mellom, og vi i Sortland IL er henrykte over at en spillerkapasitet som Jonathan har valgt å vende hjem til sin moderklubb. Vi er sikre på at Sortland IL nå er klare for nye høyder i 3.divisjon, skriver Sortland IL i ei pressemelding.

– Sortland IL ønsker Jonathan velkommen tilbake, og vi er glade for at en av de beste spillerne i Nord–Norge er tilbake i Blåbyen, skriver klubbstyret videre.

Blir hjelpetrener

I tillegg til å være spiller skal Barlow få en ny rolle på laget som hjelpetrener til Arne Olav Berg.

– Jeg har ikke vært trener tidligere. Nå har jeg alt fått være med på noen økter, for min del har det gått helt fint. Jeg får være med og styre litt på øktene. Så langt har det gått bra, jeg tar med meg det jeg har lært av andre.

– Hva tar du med deg inn i trenerrollen?

– Jeg har vært heldig og hatt noen gode trenere. Nå prøver jeg å ta med meg det jeg har lært fra dem. Jeg er ganske glad i være trener, jeg liker godt å styre økter. Jeg er veldig interessert i å være trener og får tilbakemeldinger på at jeg gjør det ganske bra.

Det beste med å være hjelpetrener, ifølge Barlow, er friheten som følger med til å spille.

– Det er spillingen jeg først og fremst er her for. Selv om jeg er hjelpetrener gjør jeg alt det de andre spillerne gjør og er med på alle øktene. Den eneste forskjellen er at jeg er litt mer med på å bestemme hvordan ting skal bli gjort, ut fra egen kunnskap, sier Barlow.

Ser fremover

Barlow forteller at han ser på trenerrollen som læring.

– Man må starte en plass, og det gjør jeg litt for fremtiden også.

– Ser du for deg å satse på en trenerrolle fremover?

– Når jeg er ferdig å spille fotball har jeg lyst til å være trener. Men det er enda 10-15 år til, så vet ikke hva som kommer til å skje før det. Men jeg er veldig interessert i trenerrollen, og prøver å sette meg inn i det. Føler det jeg gjør det bra.