Lørdag kveld var Lødingen-trener Kjell Hugo Pedersen nesten hjemme etter å ha vært med klubbens G16-lag på håndballkamper i Sørreisa. Da fikk en forelder på laget fikk problemer med bilen sin. Håndballtreneren skulle være behjelpelig og sjekke ut hva som kunne være feil. Mens han står bøyd over motoren eksploderer plutselig bilens radiator.

- Her fryktet jeg at det verste skulle skje. At jeg skulle miste synet var scenarioet som gikk gjennom hodet, forteller Pedersen om den dramatiske situasjonen.

Med en sviende smerte i venstre del av ansiktet handlet Pedersen resolutt. Han kjørte hodet ned i nærmeste snøfonn.

- Her ble jeg også de neste fem minuttene. Det fikk lindret smertene en god del. Det gjorde etter hvert også kjøreturen hjem, hvor jeg kjørte med hodet ut av sidevinduet, erindrer Pedersen om dramaet.

Da folk rundt Pedersen fikk vite om dramaet, skapte det også en liten folkebevegelse i bygda.

- Jeg er sikker på at halve Lødingen var i sving for å få tak i brannsalve på lørdagskvelden, humrer Pedersen lett, som også tok turen på legevakta på fredagskvelden. Der fikk han konstatert at brannskadene i fjeset kun var førstegrads forbrenning og vil leges.

Søndag var han imidlertid på plass i Lødingenhallen for å lede klubbens seniorlag i kampen mot Bossekop.

- Vurderte du stedfortreder?

- Nei. Selv om det brenner godt oppover sida nå, har jeg vært så utrolig fokusert på denne håndballkampen. Den skulle jeg ha med meg, uansett, sier Pedersen.

Etter en jevn kamp tapte Lødingen til slutt 22-24 mot Alta-laget.