En generasjon lovende fotballspillere er på vei opp.

Lørdag ble de første kampene i årets vinterserie i fotball spilt i Blåbyhallen på Sortland.

Tok seieren

Først ut på gressmatta var Stokmarknes og Høken. Kampen forble målløs til det 87. minutt. Da ble det dømt straffe til hadselværingene, og Richard Tjelta sørget for scoring og seier til Stokmarknes.

Et artig poeng i kampen er at Stokmarknes blant annet stilte med tre unggutter, alle under femten år, som debuterte for A-laget. De tre lovende gutta Erik Bakkejord Skog, Aslak Mikalsen og Marius Olsen er inne på sonelag, og har fått dispensasjon for å spille på A-lagsnivå.

Dro til i dueller

Unge Aslak Mikalsen er ennå godt og vel et halv år unna å fylle femten år, men i 2015 drar norske 16-åringer til Real Madrid, og da er selvsagt ikke 14-åringer mot Høken så rart.

- Nei, jeg var egentlig ikke så overrasket over at jeg fikk starte kampen, sier Aslak Mikalsen til VA. Han spilte hele kampen, og dette var altså hans A-lagsdebut.

- Det var første gangen jeg spilte en 90 minutters fotballkamp. Det gikk imidlertid overraskende bra.

- På Høken pleier det å være noen svære typer å bryne seg på?

- Joda, det var litt rart å spille mot folk med skjegg. Det har jeg ikke gjort før. De tok vel egentlig ikke noe hensyn til at jeg er ung.

Lillegutt?

- De kalte meg for ”lillegutt” og ba meg om å ”oppføre meg”, så da har jeg vel gjort det riktig, undrer Mikalsen.

Han sier til VA at det er rundt 20 spillere på treningene til Stokmarknes for tiden, og at det er et godt lag, med mange unge spillere på gang.