Vesterålen futsals Marius Jørgensen. Foto: Øyvind Kaarbø

I januar ble det klart at Vesterålen futsal ble seriemestere i sin avdeling i førstedivisjon. I helgen spilles nordnorsk kvalik, der de tre beste av de fem lagene som i helgen møtes, får prøve seg mot de beste av norske futsallag i førstedivisjon. To av de totalt 12 lagene som vil spille i opprykkskvaliken, rykker opp til eliteserien i neste sesong.

Laget gikk til topps med fire strake seirer og solide 35-7 i målforskjell.

Dermed blir det kvalifisering for opprykk til eliteserien. Den finner sted i Skien 14.-15. mars. Laget prøver å ta steget til den nasjonale toppen for andre året på rad. I fjor endte kvalifiseringen med andreplass. Kun vinneren rykket opp. Denne gang vil de to beste lagene av 12 få inngangsbillett til det gjeveste selskapet.

- Vi har ett år mer erfaring, er samspilte og vet vi kan spille jevnt med lag som allerede er i eliteserien. Sjansene for å lykkes er til stede, sier Martin Størkersen Myrlund, manager for Vesterålen Futsal.

Lørdag slo Vesterålen Berserk 7-1, og Hulløy 12-2. Hulløy hadde hentet inn fire proffer fra Spania, men måtte likevel se seg slått av Vesterålen.

Søndagens første kamp mot Honningsvåg ble vunnet 10-1 av vesterålingene. Helgens siste kamp, mot Svartisen futsal, vant Vesterålen 6-3.