Det er fornøyde spillere og trenere som nå er på vei tilbake til Vesterålen etter en lang volleyballhelg i Tromsø. I gruppespillet endte alle kampene i Øksils favør, med solide 2-0-seiere.

- Helga har vært opp og ned. Vi begynte veldig bra i seriespillet, og hadde en god dag i går. Selv om vi følte at vi hadde mer å gå på, leverte vi kontrollert og gode kamper, sier øksiltrener Hanne Steen til VOL.

Slet mot OSI

I søndagens semifinale mot OSI ble det imidlertid vanskeligere.

- Vi visste at med seier mot de hadde vi vunnet førstedivisjon, og det tror jeg gjorde at vi ble litt stresset. Det ble mye som sto på spill, sier Steen.

OSI slo Øksil 2-0, og Øksil måtte derfor ha seier i siste kamp mot KSK for å vinne serien.

- I den siste kampen var det mye nerver. Det var ikke en god kamp, men vi vant 2-0. Det var nok til å bli seriemester, sier Steen.

Eliteseriekandidater

Med seier i 1. divisjon, har Øksil mulighet for eliteseriespill. Steen tror likevel at laget vil velge å holde seg i førstedivisjon også neste sesong.

- Nå skal vi kose oss med at vi har vunnet førstedivisjon. Vi har spillere som er i en utdanningssituasjon, og som ikke får svar på sine søknader før vi må ta en avgjørelse, sier Steen.

- Skal vi opp i eliteserien er det helt nødvendig å kunne jobbe med et samlet lag, og ikke være spredt over alt. Jeg tror ikke tida er inne for oss. Vi må nok jobbe med lokale talenter, for å få en enda bredere base, og dermed kanskje komme til eliteserien etter hvert.