Grand-trener Inge Johansen og MIL-trener Thomas Rønningen hilser før kampen braker løs. Foto: Knut Ivar Aarstein

Klokken 15.30 debuterer laget i tredjedivisjon. Det skjer mot Grand i Bodø, på Aspmyra kunstgress.

Det er helt åpent hvem som vinner kampen, men ut fra forhåndstipsene å dømme, så regnes blåtrøyene fra Hadsel som hårfine favoritter sammenlignet med saltenlaget.

VOLs tippeeksperter, Tobias Nygård Vibe og Geir Ove Johnsen, har begge spådd Grand Bodø langt ned på tabellen i årets tredjedivisjon - under Melbo. De berget så vidt plassen i fjor, og både Vibe og Johnsen tror Bodø-laget vil slite i år.

Vesteraalens Avis' journalist Knut Ivar Aarstein var tilstede under dagens kamp i Bodø, og rapporterte direkte fra kampen:

VOLS SPILLERBØRS:

3 poeng: Johnny Stikholmen2 poeng: Stian Fredriksen1 poeng: Steffen Nilsen(VOL gir poeng til banens tre beste spillere i hver seriekamp, og kårer årets spillere for tredjedivisjonslagene Sortland og Melbo)

ANDRE OMGANG:

• Kampen er slutt. Melbo vinner 4-0.

• 93 MIN: 4-0 av MILs Stian Fredriksen. Forarbeid av Ruben Tollefsen.

• 89 MIN: Stor sjanse til Grand, men ballen går himmelhøyt over mål.

• 85 MIN: Unge Bendik Rasmussen inn for Johnny Stikholmen.

• Mindre action i andre omgang.

• 82 MIN: Nok en stor sjanse til MIL. Ruben skyter via motspiller utenfor.

• 75 MIN: Grand scorer, men målet annulleres for offside.

• Adrian Pedersen er uventet blek i dag.

• 70 MIN: Gult kort til Grands Jonas Halvorsen.

• 63 MIN: Voldsom sjanse til MIL ved Fredriksen. Ballen settes bare centimeter utenfor mål. Ligger flere MIL-mål i lufta nå.

• 59 MIN: Gult kort til Grands Ola Strand Rønning.

• Gult kort til Robertsen.

• Knall start på andre omgang. Erlend Robertsen har frisknet til. Skudd på keeper etter få minutter.

• Andre omgang er i gang på Aspmyra kunstgress. Melbo leder 3-0.

FØRSTE OMGANG:

• PAUSE

• 45 MIN: 3-0 til MIL. Målet kommer etter et innlegg hvor MIL-spillerne står i kø for å score. Ballen ender til slutt opp hos en langflat Stikholmen, som header ballen i mål. Hans andre for dagen.

• 44 MIN: Robertsens første avslutning, skudd på keeper.

• 40 MIN: 2-0 til MIL. Fredriksen får betalt for å aldri gi seg - vinner ballen fra Grand-forsvaret og setter ballen sikkert forbi keeper. Etter en vanskelig start for MIL, kan man trygt si at laget har kommet sterkt tilbake.

• 34 MIN: Steffen Nilsen, eks Sortland- og Morild-spiller, viser seg frem med pent raid og skudd for MIL.

• 22 MIN: 1-0 til MIL. Johnny Stikholmen scorer sitt ente mål i karrieren. På et innlegg fra Stian Fredriksen.

• 20 MIN: Grand har så langt vært farligst, det handler om unødvendige tabber i forsvaret til Melbo. Startnervøsitet? Grand har hatt et par store sjanser.

• Divisjonssystemet var annerledes før, og MIL har tidligere spilt i fjerdedivisjon - som tilsvarte dagens tredje. Fra sidelinja sier MIL-veteran Terje Aas at dagens Melbo-lag helt klart ville slått gamle Melbo. Han sier til VOL at de både har bedre ballkontroll og bedre tempo.

• 11 MIN: Farlig fra Grand. Skudd via MIL, ender utenfor.

• 9 MIN: Grand spiller ned i MILs felt. Situasjonen diskutert på linja. Mulig straffe.

• 15-20 vesterålinger på tribunen,  ca. to Grand-supportere.

• 6 MIN: Første sjanse for Melbo. Skudd fra Adrian Perdersen går via en forsvarsspiller og rett utenfor mål.

• 5 MIN: Kampen har vart i fem minutter. Foreløpig er det bare stillingskrig på gressmatta, og ingen sjanser så langt. Assistenttrener Geir Bjørsvik sier til VOL at nå er det opp til spillerne å vise den nødvendige innsatsen. Laget er på papiret godt besatt, og man forventer seg kanskje særlig mye av Robertsen og Adrian Pedersen.

• Startoppstilling for MIL: Martin Brun i mål, Johannes Magnussen høyre, Thomas Rønning og Richard Tjelta i midten, Aleksander Dahl Christensen venstre, Steffen Nilsen og Erlend Robertsen sentral midtbane, Einar Hansson høyre midtbane, Johnny Stikkholmen, Adrian Pedersen venstre midtbane, Stian Fredriksen spiss.