Høken leverte en sterk fjorårssesong, og har ambisjoner foran sesongen som starter om halvannen ukes tid.

Det bekrefter A-lagstrener Preben Hanssen.

– På et spillermøte i januar ble det enighet om at vi bør kjempe i serietoppen. Målsettinga er bredt forankret, og jeg har håp om opprykk, sier Hanssen.

I kjent Høken-tradisjon legger man vekt på at det skal være artig å spille for klubben.

– Vi er ambisiøse, men målsettinga er ikke umulig å nå. Men vi stiller ikke krav til spillergruppa. Derfor er det umulig å spå noe eksakt. Man vet ikke hva man får, når man ikke vet hva man har til en hver tid.

– Resultatene i vinterserien varierte. Både i poeng og hvordan vi spilte. Men med den beste 11-eren tilgjengelig, kan vi slå hvem som helst, sier han.

– Men det handler om femtedivisjon. Spillerne våre har jobber, familie og barn som gjør at de tidvis ikke er tilgjengelige. I verste fall kan vi tidvis slite med å fylle alle posisjonene. Men sånn er det, det er likt for alle, sier Hanssen.

Viktige forsterkninger

Det er ikke store forandringer i stallen foran årets sesong. Men endel tilskudd og forsterkninger er det. Hanssen legger heller ikke skjul på at man også har utfordringer.

– Tord Karlsen er tilbake. Med fart og briljant teknikk, utgjør han en klar forsterkning. Mathias Hoel blir også tilgjengelig. Han var viktig i fjor, var borte i vinter, men tjenestegjør på Andøya Flystasjon, og vil bidra. Det er kjempepositivt.

– Ny i årets stall er Martin Strand Pettersen. En klar forsterkning. Han slet et korsbånd for en tid siden, men ønsker nå å satse. Han er en spiller som virkelig gir 110 prosent, så det var et tilbakeslag da han pådro seg rift i bakre korsbånd i januar. Martin må trene seg opp, men blir nok viktig utover i sesongen.

– Karl Johan Berger Amundsen er også ny på A-laget. Som 1998-modell er han litt spedbygd for seniornivå, men viser god progresjon. En spiller for framtida, sier Hanssen - som trekker frem flere unge spillere som blir viktige.

– Benjamin Bordewich Jensen, Simen Karlsen og Chainarong Bråten var de første som tok steget opp til A-lagsnivå av unggutta. Trioen har hatt enorm fremgang, er teknisk gode, og tør utfordre med ball. De blir verdifulle.

– Tong Karoliussen er også en ung og talentfull spiller. Han vil prøve seg, og det får han sjansen til. Tong er et stjerneeksempel jeg håper flere av ungdommene følger. For ytterligere 2-3 98-modeller er på gang, men sier seg foreløpig ikke modne for A-laget.

Sentrale profiler

Hanssen trekker frem flere Høken-profiler som blir viktige.

– Vetle Pedersen blir viktig for oss i år. Han er visekaptein, står frem og tar ansvar i kamper hvor det brenner under føttene på oss, og blir en av bærebjelkene i laget. Sammen med Tord Karlsen gir Vetle oss kraft defensivt og offensivt i midtbaneleddet.

Hanssen har sjøl vært en ballsterk og offensiv profil for Høken i en årrekke, og vil bidra aktivt i år også.

– Men det er enklere å lede laget fra benken. Såfremt jeg har andre tilgjengelig, vil jeg helst lede laget fra sidelinja, sier han.

– På midtbanen har Freddy Madsen og Simen Klatran vært våre desidert beste spillere. Jeg håper de opprettholder nivået, selv om begge har hatt småskader.

Hovedutfordringa i år, er på keeperplassen. Førstekeeper Michael Berglund, jobber borte, og er bare tilgjengelig i seks kamper. Så vi jobber med flere alternativer.

– Thord Andre Jensen er hurtig og sterk teknisk. Han satser for fullt, og blir viktig offensivt. Rune Pettersen gjorde det bra i en ny posisjon i fjor, og er et godt alternativ i en vingbackrolle. Med allsidighet og teknikk er Rune en ressurs.

– Det samme gjelder Mats Oftedal. Han spilte sentral midtbane i fjor, og var en dyktig playmaker, som helt fortjent ble lagt merke til. Mats vil bidra mer offensivt. Det skal han få, sier Hanssen.

– Alle blir viktige

– I stallen har vi flere dyktige spillere jeg ikke har nevnt. De blir viktige. For det blir uunngåelig endel fravær. Da er det viktig at de som er nummer to bidrar. Alle vil få sjansen. Før sesongen er over, tipper jeg at vi bruker rundt 35 spillere totalt. Det skal mye mer enn elleve mann til for å komme gjennom sesongen, sier Hanssen.

Høkentreneren tror Sortland blir den tøffeste motstanderen i år.

– De høster fruktene av å ha et 3. divisjonslag, og vil ha et sterkt rekrutteringslag i vår divisjon. Men Høken kan slå hvem som helst på en god dag. Har vi vårt beste mannskap tilgjengelig, kan vi matche Sortland også.

– Når det gjelder kampen om å være best på øya - er det ingen tvil om at Høken er best. Om vi ikke mangler keeper, skal vi hamle opp med AIL, sier Hanssen med glimt i øyet.

– Jeg ser frem til seriestart, og ønsker våre motstandere lykke til, sier Hanssen - som har Glenn Thomas Madsen og Sindre Jensen med seg som hjelpetrenere i år.