I fjor ble AIL nest sist i 5. divisjon og måtte se seg grundig slått av naborival Høken, som ble nummer to av de seks lagene i divisjonen.

Også i år er det seks lag som skal møte hverandre tre ganger. AIL har sin første kamp mandag 4. mai hjemme på Andenes mot Luna.

– Jeg tror på en fin sesong. Vi har en spillergruppe som har lært mye i vinter og som er samlet i troen. Et sterkt kollektiv kan oppnå gode resultatet. Målet er å bli topp tre i år, sier Stenvoll.

Treneren selv er vant til et noe annet nivå gjennom en lang karriere som eliteseriespiller i Stabæk, og det har spillerne fått merke.

– Jeg stiller store krav til spillerne, men det er en ung spillergruppe og jeg tror de har savnet det, sier Stenvoll.

Laget har mistet noen spillere fra i fjor, men også fått noen nye.

– Thomas Jørgensen jobber i Forsvaret og skal spille for AIL. Vegard Simonsen og Kent Raymond Sellevold er kommet fra Andøygutten. De har imponert på trening i vinter. Anders Stave er tilbake i AIL. Han er ikke så veldig gammel, men har likevel mye erfaring og tar ansvar på banen. I løpet av sommeren kommer også Per Kristian Spjelkavik Elvan tilbake, sier trener Tom Stenvoll.

I tillegg kan AIL få den tidligere eritreiske landslagsspilleren Habtom Solomon med på laget. Stenvoll tror han kan bli en attraksjon i 5. divisjon.

Sterkere mentalt

Han sier at laget er blitt sterkere mentalt og har fått mer fotballforståelse gjennom vinteren.

– Vi har spilt mange treningskamper. Det har vært en suksess. Det ble noen kjempetap i starten og jeg var litt redd for at det skulle knekke laget. Men i stedet lærte vi av det og etter hvert fikk vi bedre resultater i treningskampene. Totalen er positiv, sier Stenvoll.

Med resultatene fra i fjor i minne, har treneren hatt litt å ta tak i.

– Det var et lag som nesten hadde glemt hvordan det er å vinne. Derfor har vi jobbet med det mentale i vinter. I tillegg har vi jobbet med taktikk, teknikk og fysikk. Vi har utviklet oss på alle disse områdene i vinter, sier Stenvoll.

Sportsplan

Stenvoll er også nestleder i klubbstyret. Han opplever stort engasjement i og rundt klubben.

– Vi har 15 lag og over 250 aktive spillere. Det er rundt 50 trener og oppmenn i sving. Mange av dem har ikke egne barn i klubben, men er likevel med. Det har vært stort oppmøte på dugnadene i hallen. Det er godt å se engasjementet, sier Stenvoll.

Han sier også at klubben nå har fått på plass et styringsdokument.

– Vi har laget en sportsplan som er den røde tråden i klubben. Vi blir også oppfattet som en positiv bidragsyter i fotballkretsen, sier Stenvoll.

AIL var i sin tid en av toppklubbene i Nord-Norge. I dag er det er stykke frem til dit.

– Det er likevel en historie det er verdt å forvalte på en god måte, sier Stenvoll.